Ударите на САЩ и Великобритания срещу хутите са очаквани след

...
Ударите на САЩ и Великобритания срещу хутите са очаквани след
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Иран няма да търси разрастване на конфликта с Израел след операцията в Червено море

Ударите на Съединени американски щати и Англия против хутите са предстоящи след вчерашната резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и предизвестията на Вашингтон и Лондон в последните седмици. Това разяснява пред Българска национална телевизия журналистът Мохамед Халаф.

Според него Иран, най-малко към този момент, няма да търси разгръщане на спора с Израел след интервенцията в Червено море, а ще продължи да работи посредством офанзиви на проксита.

" Не мисля, че Иран ще тръгне към подобен сюжет. Той към момента не е стегнал до това да има атомно оръжие. Когато има такова, ще тръгнат към по-голям конфликт.

Часове преди офанзивата на Съединени американски щати иранското държавно управление е изтеглило военните и логистичните кораби, с които оказва помощ на хутите, защото са имали опасения, че могат да бъдат ударени. Не можем да предположим каква ще е реакцията на Иран и докога ще се въздържа от директни офанзиви към Израел или Съединени американски щати. Така или другояче има активизация и ще не престават да нападат до момента в който продължава войната в Газа.

Нито Иран, нито Съединени американски щати и съдружниците на Съединени американски щати желаят разгръщане на спора в района. Единствената страна, която желае това, е Русия, тъй като ще ѝ помогне да продължи тази лицемерна политика във връзка с арабските страни и палестниците, че ги пази. Ще намалеят и доставките на оръжие към Украйна. Но мисля, че иранците ще помислят доста добре преди да тръгнат към този сюжет. По-скоро ще дават заповеди на проксита да нападат къде по-твърдо, къде по-меко ", сподели Халаф.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР