Ударите на Русия по енергийната инфраструктура на Украйна са отговор

...
Ударите на Русия по енергийната инфраструктура на Украйна са отговор
Коментари Харесай

Путин призна: Ракетните удари са отмъщение за Кримския мост

Ударите на Русия по енергийната инфраструктура на Украйна са отговор на офанзивите по съветски уреди, в това число Кримския мост. Това съобщи президентът Владимир Путин на гала в Кремъл, на която отличи военни с медала " Златна звезда ", присъждан за героичен действия.

" Сега се подвига доста звук към нашите офанзиви против енергийната инфраструктура на прилежаща страна. Да, ние го вършим. Но кой стартира? Кой удари Кримския мост, кой взриви електропроводите на АЕЦ " Курск ", кой не дава независимост на Донецк ", сподели Путин в четвъртък, представен от съветската организация " Интерфакс ".

Той добави, че украинските удари се посрещат с безмълвие, само че " незабавно щом се раздвижим и създадем нещо в отговор - звук, шум, пращене в цялата Вселена ".

В същото време Путин се похвали, че Русия " към този момент е постигнала обилни териториални придобивки в Украйна " и че разширението на границите е основна цел на войната, показва Ройтерс, отбелязвайки, че при започване на спора съветският президент твърдеше, че окупацията на украински земи не е задача, която Москва си слага.
.
Предупреждавайки, че войната може да продължи дълго време, Путин сподели, че Русия е трансформирала Азовско море в свое " вътрешно море ", заобиколено от съветска и следена от Москва територия, в това число анексирания Кримски полуостров.

Руският президент подсети, че това е бил стремежът и на цар Петър Първи, управлявал през XVII и XVIII век, с който Путин се е сравнявал в предишното, прибавя Българска телеграфна агенция.

Кримският мост, който свързва анексирания от Русия Кримски полуостров с Южна Украйна, беше отчасти опустошен при детонация на цистерна в преминаваща през него влакова комбинация на 8 октомври. Украйна отхвърли да има присъединяване в случая.

Руските ракетни и дронови удари по украински градове и енергийната инфраструктура на Украйна започнаха няколко дни по-късно и доведоха до всеобщи спирания на електричеството, водоснабдяването и отоплението на милиони украински домове.

Първата офанзива по Киев, градове в западна и централна Украйна, беше осъществена на 10 октомври. Според украинските военни от този момент Русия е изстреляла най-малко 1000 ракети по цивилен цели, главно енергийна инфраструктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР