Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби,

...
Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби,
Коментари Харесай

СБЖ с подкрепа за Елена Йончева: Обвиненията срещу нея са абсурдни

Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, самоуверено разобличаваща властови злоупотреби, е брутална кавга със свободата на словото и с политически конкурент, декларира ръководителят на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

По мотив повдигнатото против известната журналистка и депутатка Елена Йончева обвиняване за пране на пари в изключително огромни размери организацията заявява поддръжка към нея.

Преследването на Елена Йончева е възмутително. Ударът по такава емблематичната журналистка и депутатка, самоуверено разобличаваща властови злоупотреби, е брутална кавга със свободата на словото и с политически конкурент. Нищо друго, с изключение на дълбока паника за демокрацията у нас и изрично наказание не могат да провокират сходни дейности, безапелационна е Тодорова.

Според нея акцията по дискредитиране на една от най-ярките представителки на журналистическата колегия се води от дълго време и Съюз на българските журналисти неведнъж до момента остро е осъждал това посягане.

От съюза заявяват, че имат вяра, че в съда глупостта на обвиняванията против Елена Йончева ще излезе нескрито и ще спечелва справедливостта.

Изразяваме цялостна поддръжка на Елена Йончева и настояваме практиката на гонене на „ неуместни ” публицисти и съперници да бъде прекъсната! Призоваваме цялата ни колегия и цялото общество да се опълчи на това, тъй като тези удари са против всички ни, декларира още ръководителят на Съюз на българските журналисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР