Ударът на украинската армия по позиция на руснаците в Макеевка

...
Ударът на украинската армия по позиция на руснаците в Макеевка
Коментари Харесай

Удар на Нова година: База на ститици руски войници е унищожена с HIMARS в Макеевка

Ударът на украинската войска по позиция на руснаците в Макеевка (Донецка област) може да е довел до гибелта на  десетки или даже стотици мобилизирани .
Прочетете още
Официалната информация на съветското Министерство на защитата единствено удостоверява, че Макеевка е обстрелвана в нощта на Нова година.

Първите известия за провалянето против постройката на професионалната гимназия No.19 се появяват на 1 януари в украински Telegram-канали. Училището е било употребявано от съветската войска като  общежитие за стотици мобилизирани бойци.

Снимките от мястото на ударите демонстрира, че от постройката на практика не е останало нищо.

Украинските източници дават разнообразни данни за броя на починалите - от  300 до 600,  но при всички случаи оповестяват за доста огромен брой на премахнати съветски военни.

По-късно и ТАСС удостовери, че има убити, само че те са " минимум 15 ".

Едва в късните часове на деня новината за тежкото проваляне се появи и в каналите на съветските военни репортери, които приказват за  " значително количество убити и ранени "   (според Борис Рожим).

Част от съветските журналисти  подлагат на критика намерено командването на армията  за това, че е позволило толкоз доста хора от персоналния състав да се настанят на едно място - и упорстват отговорните да понесат отговорност, предава " Булевард България ".

Зам.-министърът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Даниил Безсонов даже упреква " високото командване " на съветската войска, че  " и до момента не схваща опциите на HIMARS "   и не разделя мобилизираните мъже в разнообразни лагери.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР