Удар в дърво на третокласен път в Плевенско852-ма водачи с

...
Удар в дърво на третокласен път в Плевенско852-ма водачи с
Коментари Харесай

Пиян шофьор уби 4-годишно дете

Удар в дърво на третокласен път в Плевенско
852-ма водачи с алкохол и дрога хванати през септември

5 жертви за денонощие

Пиян водач с “Фолксваген ” излезе от пътя и умъртви 4-годишно момиченце. Тежката злополука стана към 21,30 ч в понеделник на третокласния път сред плевенското село Опанец и град Долна Митрополия. Общо 5 са жертвите по пътищата в страната единствено за 23 октомври, а от началото на годината броят им доближи 434, сочи черната статистика на КАТ.

Катастрофата в Плевенско станала на изсъхнал път, само че при придвижване с висока скорост 30-годишният лидер изтървал кормилото и “Фолксваген ”-ът се забил в дърво. Пострадали пътуващите в колата 4-годишно дете и 21-годишната му майка, които били откарани в болничното заведение в Плевен с черепно-мозъчни контузии. Там момиченцето умряло. Шофьорът също получил охлузвания.

Тестът с дрегер отчел над 1,2 промила алкохол и мъжът е арестуван за 4 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване.

Също при удар в дърво към 1,40 ч през днешния ден край Разград почина 23-годишен лидер на “Ситроен Ксара ”. Сигналът бил подаден от пътуващите в колата 38-годишна жена от село Топчии и 19-годишно момче от село Каменово, които не са потърпевши съществено. От полицията не прецизираха дали в тази ситуация има данни за приложимост на алкохол.

Общо 852-ма пияни и дрогирани водачи са били хванати през септември 580 с алкохол и 272-ма с опиати, стана ясно през днешния ден от писмен отговор на вътрешния министър Калин Стоянов на депутатско запитване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР