Удар на полицията в наша голяма област.Установиха 14 водачи, седнали

...
Удар на полицията в наша голяма област.Установиха 14 водачи, седнали
Коментари Харесай

Заловиха десет души, шофирали с над 1,2 промила алкохол в кръвта в Старозагорско

Удар на полицията в наша огромна област.

Установиха 14 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол по време на профилирана полицейска интервенция в Стара Загора за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Четири от тях са карали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, а 10 - с над 1,2 на 1000, написа novini.bg. 

Акцията за недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи, е осъществена от 13 до 19 февруари. Проверени са 3 089 моторни транспортни средства и 5 634 души. Съставени са 1082 фиша и 208 акта за открити административни нарушавания.

За ден: Министерство на вътрешните работи залови 24 пияни и 12 дрогирани водачи

По време на интервенцията са били хванати още шест водачи, използвали наркотични субстанции или техни аналози. По време на акцията са открити и 10 неправоспособни водачи. 

По метода " линеен надзор " за същия интервал са осъществени 306 инспекции, открити са 154 нарушавания, а по метода " широкообхватен надзор " са осъществени 23 инспекции, открити са 32 нарушавания.

През вчерашния ден 8537 моторни транспортни средства са били тествани в страната в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 306 водачи и пасажери. Съставени са 2305 фиша и 544 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 15 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, деветима - с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 души, а петима са отказали да бъдат тествани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР