Удължават временните противоепидемични мерки в страната. Това става ясно от

...
Удължават временните противоепидемични мерки в страната. Това става ясно от
Коментари Харесай

Удължават със седмица COVID мерките в страната

Удължават краткотрайните противоепидемични ограничения в страната. Това излиза наяве от заповед, оповестена на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Ограничителните ограничения ще бъдат в действие от на следващия ден, 3 ноември, до идната сряда - 9 ноември.

Съгласно заповедта жителите, когато са на територията на лечебно заведение, профилирана институция за даване на обществени услуги или в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, са длъжни да носят сложена защитна маска. Изключение от условието се позволява за деца до 6-годишна възраст.

Разпорежда се и че лицата, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа отдалеченост от метър и половина.
 Удължават противоепидемичните ограничения до 2 ноември
Удължават противоепидемичните ограничения до 2 ноември

Това стана със заповед на здравния министър

Работодателите, органите по назначение и управленията на висшите учебни заведения би трябвало да провеждат постоянно проветряване и стерилизация на пространствата, недопускане до работните пространства и в пространствата на висшите учебни заведения на лица с прояви на остри респираторни заболявания.

От Министерството на здравеопазването показват, че при опция и по преценка се провежда отдалечена форма на работния развой или работно време с променливи граници или работа на смени.

Остава в действие и провеждането на ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
 Министерство на здравеопазването удължи противоепидемичните ограничения с една седмица
Министерство на здравеопазването удължи противоепидемичните ограничения с една седмица

Те ще останат в действие до 12 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР