Удължаване на учебната година няма да има. Това съобщи пред

...
Удължаване на учебната година няма да има. Това съобщи пред
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Около 600 ученици са карантинирани, ще се явят на изпити в отделни стаи

Удължаване на образователната година няма да има. Това заяви пред министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.

По думите му единствено видимо има закъснение с материала, защото тази година са били анулирани действия като екскурзии да вземем за пример, които лишават дни от преподаването на уроците.

" Нещо повече - учителите са по-напред с тематиките ", добави просветният министър.

Отпадане на материал от външното оценяване и матурите също не се планува.Основният проблем измежду учениците, който Вълчев посочи, е намалената мотивация.

Иначе към 600 са карантинираните възпитаници, на които им предстоят изпити. 57 са с позитивен PCR тест. За тях ще бъде основана специфична организация - явяване в обособени стаи, с персонален превоз и под надзора на имунизирани квестори.

Тези, които въпреки всичко няма да могат да се явят, ще бъдат изпитани от комисия. Особено значимо е това за изпитите след 7 клас.

" Комисия ще оцени просветителното равнище на детето и ще му даде опция да се запише в учебно заведение, което подхожда за равнището му ", обясни Вълчев.

Кандидат-студентските изпити също ще се проведат присъствено.

" Ако тази седмица е удобна и имаме по-малко от 5000 случая, може да се вземе решение за още по-значително отваряне, само че това е решение, което ще вземе идващият здравен министър ", добави Вълчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР