Учудващото е, че още в началото на НС, вместо да

...
Учудващото е, че още в началото на НС, вместо да
Коментари Харесай

Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза, в която се намираме

Учудващото е, че още при започване на Народно събрание, вместо да даде реултат при неговото привикване, то стартира с конституционна рецесия. Така президентът Румен Радев разяснява дебатите за избор на ръководител на Народното събрание.

Радев е на работно посещаване в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където съставлява страната ни на съвещанието на Европейския съвет.

" Самият факт, че аз още веднъж съм тук, а те към този момент взеха да привикват, не е добре. Крайно време е да намерим излаз от политическата рецесия, в която се намираме. Силно се надявам разсъдъкът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно заседание. Това значи да се обединят най-малко към ръководител, с цел да може то да стартира да действа ", разяснява той.

Без да се конституират парламентаните групи, консултациите за сформиране на кабинет също не могат да стартират, акцентира Радев. Разкритикува депутатите, че втори ден се занимават с вътрешни проблеми.

" Не се разискват нови наказания по отношение на Русия, ще се разиска по какъв начин да увеличим помощта за Украйна, защото тя е изправена пред филантропична рецесия. Ще създадем всичко допустимо да помогнем на Украйна в тежката зима, сподели президентът.

Според Радев на бъдещи избори е значимо водачите на политическите партии, изключително парламентарно показаните, да създадат по този начин, че да привлекат повече български жители към урните и да не се стига до обстановка като днешната.

 Във фокуса на срещата на държавните и държавни ръководители в Брюксел се чака да бъдат тематиките за войната в Украйна, последствията от енергийната и икономическата рецесия за Европа, тематики от външната политика на Европейския съюз и битката с промените в климата.

 

 

 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР