Учредиха Български алианс на лекари за възстановяване на нормалния живот

...
Учредиха Български алианс на лекари за възстановяване на нормалния живот
Коментари Харесай

Лекари правят Алианс за възстановяване на нормалния живот в България

Учредиха Български алианс на лекари за възобновяване на естествения живот с учредителна декларация на Български алианс на лекари за възобновяване на естествения живот в България и упражняване на медицина, учредена на науката.
Ние, група български лекари от разнообразни специалности в медицината и ръководството на опазването на здравето, водени от познанията си и професионалната си подготовка, позоваващи се на опита си в лекуването и ръководството на болестни положения, породени от инфекциозни сътрудници, както и на познанията си в ръководството на здравни системи и рецесии, заявяваме: Обединяваме груповите си старания за връщане към естествения живот в страната ни, без ограничавания на всички здравни, стопански и обществени интензивности, написа " доктор Георги Тодоров в своя Facebook профил, представен от e-zdravey.com.

" Ние молим за завръщане към практикуването на медицина по метода, преподаван ни във висшия курс на образование по медицина, заложен в персоналния етичен кодекс на всеки безкористен доктор и практикуван от епохи. Ние имаме вяра в главния принцип при практикуването на медицина, който съществува от хилядолетия, постоянно е бил и следва да остане годен даже и в условия на рецесии и епидемии: Първо НЕ вреди! Primum non nocere!

Планомерно и целеустремено насажданият боязън у популацията на България през последните осем месеца е в несъгласие с теорията, правилата, разпоредбите и етичните правила в здравната просвета. Приоритет и последна цел на лекарската процедура и на опазването на здравето като система е физическото и психическо здраве на популацията и на всеки обособен човек. Ние молим ръководството на епидемията от Ковид-19 неотложно да се завърне към уравновесен метод, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата специалност и положителната здравна процедура, които в този момент са нарушени.

Отказваме да приемем силово и ненаучно налаганата " нова нормалност ", за която се вършат опити да бъде приложена в грижата за здравето на хората. Този термин е лишен от смисъл и наличие. Той не почива на просвета и процедура, няма дефинирана теоретична и практическа рамка, параметри, цели и принадлежности. Няма нито едно научно обосновано проучване, което да постанова смяна в здравната процедура освен в народен, само че и в световен мащаб.

Най-остро и несправедливо неприятно е ситуацията в образованието, където прилаганите ограничения очевидно водят до компрометиране на образователния развой и обществено отчуждаване на децата. Това неизбежно ще докара до отрицателен резултат върху поколението и ще има тежки и дълготрайни последствия за цялото общество. Принудителното налагане на лицеви маски, изключително върху малолетни деца, посредством мощ и наказания и без безспорни научни доказателства за техния положителен резултат в ръководството на пандемии е корист с власт.

Медийното преекспониране и едностранното и неопределено показване на статистическите данни, по отношение на разпространяването на вируса САРС-Ков 2, насажда боязън и всява суматоха измежду популацията. Те оказват сериозен отрицателен резултат в развиването на публичните процеси и доверието към институциите, избрани да се оправят с рецесията.
Не е ясно какъв брой теста и на какъв брой индивида са направени, кои от носителите на вируса са действително заболели и какъв брой от тях се нуждаят от хоспитализация. Няма работеща съгласуваност сред другите звена, експерти и структури в здравната система. Това води до съмнение към лекарската специалност и до ненужна борба сред сътрудници лекари. Търсенето на доброволци в разнообразни лечебни заведения, са резултат от неприятна политика в опазването на здравето, неявяване на съгласуваност, обмисляне и решения учредени на доказателства. Дългогодишната липса на управнически умения, корупцията и лобизмът в здравната система я доведоха до блокиране. На път сме да станем очевидци на колапс по справедливи аргументи, тъй като заради управнически безпорядък няма кой да работи. Колегите ни бяха жертвани в неудачни политически решения. Има пари, лечебни заведения и заболели хора с действителни болести и потребност от помощ, само че няма умело водачество. В системата на опазването на здравето има и ще има лекари и медицински експерти с емпатия, и човещина, единствено в случай че има кой да я ръководи по радикално друг метод от до момента следения.

За реализиране на нормализацията в обществото и живота следва да обърнем изключително внимание на връзките на здравната система с останалите браншове и да обединим старания в услуга на истината и човечността.

Алинасът ни не е неправителствена организация, а практикуване на правата ни, дадени ни по Конституция за отбрана на публичния интерес. Сдружението ни на лекарите сподвижници приканва всички искащи експерти, адвокати, икономисти, публицисти и общественици да се обединеним от вътрешното си разбиране, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата социална конюнктура и като цяло на живота в България. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР