Учителското съсловие да се включи в секционните избирателни комисии по

...
Учителското съсловие да се включи в секционните избирателни комисии по
Коментари Харесай

Учители подсигуряват изборите. РИК предлага преподаватели във всяка секционна комисия

Учителското съсловие да се включи в секционните изборни комисии по време на идния избор, с цел да се подсигурява надеждността в хода на изборния развой. Тази концепция показа ръководителят на Районната изборна комисия в Бургас юрист Михаил Хаджиянев. „ Това са хора с опит в работата с документи, употребяват се с доверие и престиж “, сподели той.

По думите мупредавателите ще подсигурят качественото осъществяване на процедурата в деня на вота, защото при предходните изборисе е появил проблем с огромния брой размени на членовете в секциите.„ Става въпрос за близо 1000 души, изменени в последния миг “, посочи той.

И прикани: „ Ще се обърна към хората, които се употребяват с голямо доверие от страна на жителите, а точно учителите на Бургас и региона. Те са тези, на които всекидневно доверяваме най-скъпото си – нашите деца. Така че ги приканвам – дано да се включат като показват своите кандидатури в партийни централи за членове на секционни комисии “, апелираМихаил Хаджиянев.

Председателят на РИК-Бургас счита възнагражденията за доста положителни: „ Това са 195 лв. за член, до 250 лв. за ръководител, зам.-председател и секретар, като хората, които ще отичат резултата в изборната нощ, ще получат още по 40 лв.. Тъй като 90% от секциите се намират в учебните заведения и действително учителите ще имат почивни дни в събота, неделя и понеделник, дано тези, които желаят, да се включат ", сподели той.

Михаил Хаджиянев същосе обърна с апел към районните представители на политическите сили, които имат право да посочат квота в СИК. „ Трябва да ви заявя, че постоянно сте показвали изключителна политическа просвета. Ще ви помоля, когато идват учители при вас, с цел да заявят желанието си да вземат участие като членове на секционните комисии, да ги приемате и най-много при консултациите, по този начин да ги извършите, че най-малко във всяка секция да има най-малко един човек, който да е преподавател. Това ще повиши положителните резултати, които имаме в нашия район. Да се надявам, че учителското съсловие ще се включи малко по-активно в работата “, сподели ръководителят на РИК-Бургас.

„ Ние се стремим към най-хубавото. За нас е значимо да имаме едни избори, при които доверието е доста високо “, съобщи още Хаджиянев.

Чуйте юрист Михаил Хаджиянев, ръководител на РИК-Бургас, в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР