Учителката с близо 30 години стаж е подсъдима за това,

...
Учителката с близо 30 години стаж е подсъдима за това,
Коментари Харесай

Съдят учителка, заключила и убила мъжа си заради пенсията

Учителката с близо 30 години стаж е подсъдима за това, че за интервала от неустановена дата при започване на май 2013 година до 01.08.2014 година, в дома си в ж.к. "Лазур ", незаконно е лишила от независимост Димитър Миразчиев, като го държала заключен в стая със секретна ключалка на вратата. Деянието е осъществено по метод рисков за здравето на потърпевшия, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Гинева ще се изправи пред Темида и по обвиняване за това, че на 01.08.2014 година, с користна цел и по изключително непосилен метод, преднамерено е умъртвила Миразчиев, като редовно не му е давала задоволително храна, вода и нужните за болестта му медикаменти, лишила го е от нужната квалифицирана здравна помощ и грижи в болнични условия, в резултат на което е настъпила гибелта му. Мъжът страдал от полиневропатия и бил прикрепен към легло.

Срещу учителката има и трето обвиняване - че за интервала от 01.09.2014 година до 31.08.2016 година, за да набави за себе си имотна полза, като прокурист на някогашния си мъж е заблудила Национален осигурителен институт, че той е жив и е вземала пенсията му. С общо 24 превода за посочения интервал тя е предизвикала имотна щета на осигурителния институт в общ размер 21 140 лв. .

Още след задържането си обаче Веселина Гинева отхвърли виновността си и съобщи:

"Мисълта да убия някогашния си брачен партньор, в никакъв случай не ми е минавала през мозъка. Взех го, с цел да оздравее и да живее. Той умря на 1 август. До 12 часа гледах по какъв начин диша и мислех, че ще се оправи, тъй като се хранеше. Мислех, че човек, който се храни - няма да почине. Вероятно е получил инсулт. Дишаше тежко, не желаех да го транспортирам, в случай че почине - да е на мира. През цялото време бях до него. Т ези ръце не са правили принуждение . Учителка съм от 29 години и не съм протегнала ръка на дете. Към мъжа ми не съм изпитвала злост и ненавист. Грижих се за него като болно дете ".

Жената беше разкрита, откакто през февруари 2015 година до Колежа по туризъм в парк „ Езеро “ в Бургас бяха открити човешки череп и кости. ДНК експертиза откри, че те са на Миразчиев. Двамата имат щерка от брака си.

Делото против Веселина Гинева е планувано за 20 февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР