Учители, преболедували COVID-19, ще се преглеждат безплатно при специалист, а

...
Учители, преболедували COVID-19, ще се преглеждат безплатно при специалист, а
Коментари Харесай

Учители, преболедували COVID-19, ще се преглеждат безплатно при специалист

Учители, преболедували COVID-19, ще се преглеждат гратис при експерт, а педагози с разнообразни болести ще се възвръщат с лечебни процедури. Работещите в системата на предучилищното и учебното обучение към този момент могат да се възползват от следващото издание на Националната стратегия " Профилактика и рехабилитация на педагогическите експерти ". Тя ще покрива разноските им за лекуване, направени в интервала 13 май – 30 септември 2022 година, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31578
Общо 180 000 лева са планувани за профилактика, а 200 000 лева за рехабилитация. По първия модул преболедувалите COVID-19 ще получават до 30 лева за спомагателни профилактични прегледи, съвещания и/или проучвания отвън обезпечените в границите на наложителното здравно обезпечаване. Сумата е увеличена двойно спрямо предходната година, когато програмата покриваше до 15 лева От поддръжката ще могат да се възползват до 6000 педагози. За нея могат да аплайват всички преболедували, без значение по кое време е боледуването, само че прегледът би трябвало да е в интервала от 13 май до 30 септември 2022 година От програмата могат да се възползват и учители, които са били включени в нея и предходната година.

В листата, който дава право на рехабилитация, влизат 10 групи болести. Сред тях са сърдечно-съдови, стомашно-чревни и чернодробни, кожни, болести на дихателната система, на опорно-двигателния уред, бъбреците и болести на периферната нервна система. На всеки педагогичен експерт ще бъдат възобновени до 100 лева от направените разноски. Финансова помощ ще получат до 2000 учители.

За да вземат участие в програмата, педагогическите експерти би трябвало да подадат декларация до шефа на своята просветителна институция. Изискват се също и медицински документи, доказващи извършената профилактика или рехабилитация. Крайният период е 5 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР