Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища

...
Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища
Коментари Харесай

Лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища

Училищни лаборатории за нововъведения ще бъдат основани в пет учебни заведения в разнообразни обитаеми места в България.

Това са 108 Средно учебно заведение „ Никола Беловеждов “ в София, Основно учебно заведение " Петко Рачов Славейков " във Варна, Природо-математическа гимназия " Яне Сандански " в Гоце Делчев, Второ главно учебно заведение " Петко Рачов Славейков " в Стара Загора и Обединено учебно заведение " Неофит Рилски " в село Дерманци, община Луковит. Всички те имат сполучлив опит в осъществяване на нововъведения, оповестяват от МОН.

Всяка от петте лаборатории ще е с друго тематично направление – „ Предприемачество и финансова просветеност “, „ Екология и зелена сила “, „ Проектно основано образование и интегрирано познание “, „ Позитивно обучение и личностно развиване “ и „ Образователна интеграция и гражданско обучение “. Ще бъдат привлечени учители и шефове и от други учебни заведения, които ще имат опция да се срещат с процесите на въвеждане на нововъведения и да обменят опит. По този метод сполучливите планове на обещано учебно заведение ще могат да се мултиплицират допълнително просветителни институции.

Целта е да се образуват общности и екипи с визия за сродни просветителни нововъведения посредством показване и структуриране на хрумвания, които да доведат до насърчаване на тематични новаторски мрежи и надградени новаторски модели

Училищните лаборатории за нововъведения  се основават по Национална стратегия „ Иновации в деяние “. Осигурените за задачата средства са 150 000 лева - по 30 000 лева за всяко от петте учебни заведения.    
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР