Училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" продължава инициативата си

...
Училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" продължава инициативата си
Коментари Харесай

Книги вместо цветя за първия учебен ден в Камчия“

Училище "Юрий Гагарин " в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия " продължава самодейността си - на първия образователен ден - 15 септември - вместо цветя децата да дарят обичаната си книга на учебната библиотека. Инициатива на Училището на бъдещето е в поддръжка на четенето измежду децата. В нея могат да се включат и други учебни заведения от Варна и страната, издателства, книжарници, библиотеки и други
За миналите две години в богатите и красиви библиотеки в "Камчия ", в които се съхраняват над 25 тома художествена и научна литература на разнообразни езици, учениците от ЧСУ "Юрий Гагарин " подариха нови 437 детски книги. Рекордьор е един от петите класове, който съобщи в библиотеката цели 40 заглавия. Всеки от класовете получава удостоверение за подаяние, връчено на специфична гала в храма на книгите.

"За този 15 септември предлагаме на нашите възпитаници да донесат обичаната си книга от наложителната литература, която са прочели през лятото или енциклопедии на съветски или на британски език. Не е наложително те да са нови, описа библиотекарят на СОК "Камчия " Юлия Георгиева и добави, че възпитаниците на ЧСУ "Юрий Гагарин " към този момент знаят, че когато се отнасяме с обич и почитание към книгите и ги пазим - те нямат възраст и цена!

От богатата книжна сбирка, която събраха дребните гагаринци, те научиха повече освен за Космоса, за света, за изкуството и за хората, само че и за своите другари и съученици - какво обичат да четат, какво ги вълнува. Любими на учениците са енциклопедиите за Космоса и планетите, а също и разказите за дракони и пирати.

Училището на бъдещето има опит в благородните дела, отдадени на образованието - първите му ученици събраха средства от благотворителни базари и закупиха над 100 учебника за горния курс, които подариха на Детския отдел на районната библиотека във Варна в границите на личната си акция "Дари учебник. Знанието няма цена! ". Учебниците към този момент две години се употребяват от деца, родителите на които не могат да си разрешат закупуването на помагалата. За благородната си постъпка учениците на "Камчия " получиха персонална признателност, грамота и удостоверение от Регионалната библиотека по време на Маратона на четящите хора, в който вземат участие годишно.

Първият образователен звънец за тази година ще удари в 10,00 ч. на 15 септември във вътрешния двор на Учебно-възпитателния център "Юрий Гагарин " в СОК "Камчия ". По време на церемонията ще бъде открит бюст на първия човек, полетял в космоса и патрон на учебното заведение - Юрий Гагарин. Той е дарен от Международния благотворителен публичен фонд "Диалог культур - единый мир ". Бюстът на първия космонавт, който ще бъде изложен в "Камчия ", е 40-ти в света и втори за България, а страната ни е измежду 28-те страни, отдали респект и почитание към подвига на Гагарин, наред с най-великите галактически сили.

Специални посетители ще бъдат 25 шефове на учебни заведения от известния наукоград Корольов - известен като галактическата столица на Русия. Делегацията е на посещаване в "Камчия ", с цел да се запознае с богатия опит и процедура на комплекса и на Частното приблизително учебно заведение "Юрий Гагарин " в неповторимата работа с деца и младежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР