Учете изкуства и ще имате повече от един път в

...
Учете изкуства и ще имате повече от един път в
Коментари Харесай

Гимназисти към седмокласници: Елате да учите при нас

Учете изкуства и ще имате повече от веднъж в живота!

При нас учителите са млади и ни влизат в състояние.

Като завършите, няма да останете без работа.

С такива причини възпитаници от 12 професионални гимназии и още 8 междинни учебни заведения агитираха седмокласниците да изберат компетентност в тяхното школо. Събра ги четвъртото издание на „ Дни на специалностите ” в Центъра за поддръжка на личностното развиване ​- ОДК-Пловдив, а форумът продължава и през днешния ден.

Нагиздени в национални носии осмокласнички от СУ „ Любен Каравелов ” успокоиха евентуалните претенденти, че не е нужно да са напълно движимости в музиката. Две седмици преди изпита за инспекция на качествата школото провежда безвъзмезден курс, в който се учат по малко солфеж, ноти и песни, а също и по какъв начин минава пробата.

Когато пристигнало време да избира, Габриела Комитова не се колебала. От първи клас знам, че това е моето нещо, показа тя. „ Учителите са благи и сърцати, оказват помощ ни, изслушват ни концепциите и ни въодушевяват ”, нахвали ги Ахлем. При нас няма кавги, тъй като изкуството ни събира и ни прави другари, заключи Магдалена.

В идната приемна акция СУ „ Любен Каравелов ” ще приема седмокласници отстрани „ Музика ” с национални принадлежности, типичен принадлежности, национално пеене, поп и джаз пеене. После може да се избере и друга специалност, само че музиката остава благосъстояние за цялостен живот, сподели зам.-директорката Лиляна Панайотова. В момента върви сериозен ремонт в учебното заведение, който ще обезпечи съвременна просветителна среда.

След като разгласи, че средствата от разпродажбата на чанти, несесери и аксесоари на щанда на ПГКИТ „ Проф. доктор Иван Богоров ” ще са за спасяването на опожарената парижка катедрала „ Нотр Дам ”, шефът Михаил Казанджиев предизвести за разпоредбите в школото. Тази година то има уголемен банкет в 5 паралелки ​- по компютърно десениране, електронна търговия, фризьорство, фешън дизайн, конструиране и технология на облеклото. Освен добра професионална подготовка обаче, гони и друга цел - дисциплинираност и постоянно навестяване на часовете. „ В това отношение няма компромис. Има липса на квалифицирана работна ръка, която може да се набави единствено с обучение, а за него първо би трябвало ред ”, изясни политиката си шефът.

Десетокласничките Ая и Мартина пробваха да възпламенят връстниците си по специалностите в Националната гимназия по театрални и екранни изкуства, като подредиха на щанда си кукли, перуки и даже една бутафорна цигулка от стиропор, която е правена по задание и наподобява напълно като същински древен инструмент. Момичетата описаха, че школото към този момент готви по 9 специалности, като някои се редуват в годините съгласно интереса на претендентите. Хит от предходната година е компютърната анимация. За нея учебното заведение е основало нов компютърен кабинет, защото изисква по-висок клас техника, а да преподават са поканени и двама професионални аниматори. Кандидатстването е с изпит по изобразяване, а оценките от националните външни оценения изобщо не вземат участие в балообразуването. Има обаче изискване да са най-малко 4,50.

Само 200 възпитаници сме в цялото учебно заведение и с изключение на креативна, атмосферата е другарска, споделиха още тийнейджърките. Най-хубавото е, че най-после целият випуск готви общ дипломен театър, в който всеки приготвя частта по своята компетентност ​- костюми, грим, перуки, декори. Учениците от компетентност „ Актьорско майсторство ” изиграват персонажите. А към този момент има и компетентност пантомима. Миналата година всички зрелостници обединили старания в „ Кралят елен ”. Сега сами са основали даже текста за постановката - „ Офлайн. На спектакъл съм ”.

Творчески натури приема и СУ " Св. св. Кирил и Методий " - в паралелки по специалности " Български национални танци " и " Рекламна графика ".

Емисарите на ПГЕЕ, Механото, Професионалната гимназия по битова техника, гимназията по машиностроене и Автото влязоха в „ тима ” на техничарите в „ Дните на специалностите ”. Владимир Вътев от 11. б сега учи елинсталации в Професионалната гимназия по битова техника и има вяра, че с тази компетентност реализацията му е обезпечена. Дава ми бъдеще, в което няма да остана без работа, споделя момчето. Иначе школото предлага още една силнотокова и три компютърни специалности. „ Учителите влизат в състояние. Имаме млади преподаватели, които ни схващат. Ходим на екскурзии в Бачково, Велинград, Одрин ”, разкри другата страна на школския живот Георги Узунов, единайсетокласник по оптични информационни системи. След дипломирането си той счита да поработи в огромна телекомуникационна компания. Като натрупа на практика опит, ще надгради с висше обучение, а след това упоритостта му е да прави кариера зад граница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР