Учещите млади хора у нас искат да се развиват най-много

...
Учещите млади хора у нас искат да се развиват най-много
Коментари Харесай

Кои са най-желаните специалности от младите хора у нас?

Учещите младежи у нас желаят да се развиват най-вече в региона на аутсорсинг промишлеността, следвана от маркетинг и търговия. В същото време трите най-важни фактора за избора на работа са заплащането, работата за огромна компания и опцията за кариерно израстване, демонстрира изследване, инициирано от TELUS International Europe.

Според него така наречен Business Process Outsourcing (BPO) бранша става все по-разпознаваем главно поради атрактивните благоприятни условия, които предлага. За малко повече от година се вижда осезаема смяна от 25% на 50% в познаването на опциите, предлагани от аутсорсинг промишлеността в страната по данни от изследванията за интервала.

В същото време, секторът затвърждава своята позиция на несъмнено работно място за владеещите повече от един непознат език, като това показват над 48% от интервюираните, съпоставено с 40% година по-рано.

" От съществена значимост за нас е позиционирането на аутсорсинг промишлеността като мечтан и сигурен бранш за развиване на младежите и владеещите повече от един език ", разяснява Кристина Иванова, вицепрезидент " Операции " в TELUS International Europe..

" Вярваме, че посредством основаването на голям брой акции за първа претовареност измежду младите и връщането на нашите сънародници назад в родината, подтикваме родната стопанска система и способстваме за цялостното развиване на BPO бранша у нас, като за 2018 година той генерира към 5% от Брутният вътрешен продукт, а упованията през 2021 година са да доближи до 7.9%. ", добавя тя.

Наблюдава се цялостна положителна смяна на настройките и познаваемостта на аутсорсинг промишлеността, от ден на ден хора припознават бранша като добър избор за първа работа, както и опция за непрекъсната такава.
 Снимка 433526
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР