Ученията са основната част от подготовката на екипажите на кораби

...
Ученията са основната част от подготовката на екипажите на кораби
Коментари Харесай

ВМС провеждат тактически учения в Черно море

Ученията са главната част от подготовката на екипажите на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби за осъществяване на взаимни задания на море.

През миналата седмица дивизионът кораби със спомагателно предопределение организира своето тактическо обучение, по време на което бяха отработени пукотевица по морска и въздушна цел, търсене и заличаване на открити морски мини, взаимоотношение със силите за морски специфични интервенции, здравна евакуация на потърпевш водолаз благодарение на вертолет от състава на Военноморски сили, оказване на помощ на група аварирали кораби на море.

Фрегатите „ Смели “, „ Дръзки “, „ Верни “ и корвета „ Бодри “ от дивизион патрулни кораби, минните ловци „ Цибър “ и „ Струма “, базовите миночистачи „ Шквал “ и „ Прибой “, рейдовите миночистачи „ Евстати Винаров “ и „ Капитан I сан Димитър Паскалев “ от дивизиони противоминни кораби и танкер-бункировчик „ Акин “, минен заградител „ Сириус “ и противопожарен транспортен съд „ Ахелой “ от отряд кораби със спомагателно предопределение са на море за осъществяване на взаимни тактически учения.

Основният набор от изпълняваните задания са свързани с повишение на подготовката на корабните дивизиони за взаимно корабоплаване на тактическа група кораби. По време на плаванията се отработва организацията на типовете защити и отбрани на корабното съединяване при прехода му на море и на котвена стоянка, пукотевица по морска и въздушна цел, отклоняване на офанзиви от въздушен, надводен и подводен съперник, отбрана от нуклеарно, химическо и биологично оръжие, битка за живучест на кораба.

Корабните дивизиони съгласуват дейностите си по превеждане на тактическа група кораби през авансово прочистен от мини канал, отразяване на офанзивите от дребни бързо движещи се цели, прекачване на леки товари на море по способите кораб-кораб и кораб-вертолет, отработване на дейностите по търсене и избавяне на море и осъществяване на здравна евакуация от борда на транспортен съд, оказване на помощ на аварирал транспортен съд, независимо и във взаимоотношение с аварийно-спасителните средства от състава на съединението и неговата буксировка.

Освен това се организират и тренировки по слагане на образователни морски мини и стоварване на техника на необорудван бряг, осъществяване на противоминна интервенция и заличаване на открити морски мини, предаване и приемане на течни товари на море, както и насочването на транспортен съд към открити морски мини по данни от брегова преносима радиолокационна станция.

Учебно-спомагателен транспортен съд „ Капитан І сан Димитър Добрев “ от състава на дивизион кораби със спомагателно предопределение също е на море и организира следващото си тактическо обучение.

В рамките на ученията корабите обезпечават плавателната процедура на курсанти от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и извършват задания по противоминно наблюдаване в морските пространства на Република България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР