Учениците в Професионалната гимназия по аграрни технологии /ПГАТ/ Цанко Церковски“

...
Учениците в Професионалната гимназия по аграрни технологии /ПГАТ/ Цанко Церковски“
Коментари Харесай

ПГАТ „Цанко Церковски“ получи нов училищен автобус

Учениците в Професионалната гимназия по земеделски технологии /ПГАТ/ „ Цанко Церковски “ в Павликени ще употребяват нов учебен рейс с 32+1 места . Той ще се употребява за транспорт на деца от обитаеми места, в които няма учебно заведение, както и за тези, които пътуват всекидневно до Павликени и назад за придобиване на подготовка по специалност.

Превозното средство ще се употребява само за транспорт на възпитаници , учащи се в учебните заведения на територията на Община Павликени, прецизират от пресцентъра на локалната администрация. Кметът инж. Емануил Манолов съобщи ключовете за новото возило на шефа на гимназията Миглена Желязкова .

Автобусът е възложен на Общината след отправено стимулирано искане до заместник-министъра на образованието и науката за даване на 3 нови такива .

Срокът за даване на безплатно право на прилагане и ръководство е за 10 години и стартира да тече от неговото завеждане в салдото на ПГАТ „ Цанко Церковски “.

В Община Павликени за образователната 2022/2023 година пътуват 464 деца и възпитаници до СУ „ Бачо Киро “ и ПГАТ „ Цанко Церковски “, съгласно Закона за предучилищно и учебно обучение. Засега от просветното министерство са били обезпечени общо 12 учебни рейса , които са предоставени за преди всичко прилагане на двете учебните заведения. ПГАТ „ Цанко Церковски “ транспортира 207 деца. Той се реализира от 17 обитаеми места с общ пробег 520 км всяка заран и вечер.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР