Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна

...
Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна
Коментари Харесай

Експерт: В 7-ми клас ще има анкетно проучване, а не изпит по пътна безопасност

„ Учениците в 7-ми клас няма да поставят изпит по пътна сигурност. Говорим за анкетно изследване, тест, който да се случи в границите на първия период на учебната година. Ние сме наясно, че децата са извънредно натоварени и заети “, това съобщи в ефира на bTVпредседателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова.

Новите оферти са част от цялостна идея, която да сътвори общество, осведомено с сигурността на придвижването и да сътвори възпитани участници в него. Сред предлаганите нововъведения са още да се усилят часовете по кормуване на кандидат-шофьорите, както и тези в тъмната част на денонощието и на многолюден бул..

По думите на Малина Крумова, сигурността на придвижването е обща отговорност за всички, уточнявайки че и в този момент има одобрена стратегия за преподаване на пътна сигурност от 1-ви до 12-и клас.

„ Безопасността по пътищата може да бъде интегрирана в задания, с цел да бъдат разбрани от учениците ”, добави Крумова. Засега, обаче, е рано да се приказва дали тази анкета за пътна сигурност ще се трансформира в образователен предмет.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР