Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна

...
Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна
Коментари Харесай

Не изпит, а анкета по пътна безопасност се предлага за учениците в седми клас

Учениците в 7-ми клас няма да поставят изпит по пътна сигурност, а по скоро ще минат през анкетно изследване или тест, който да покаже до каква степен са осведомени материята, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви ръководителят на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова.

Тя означи, че това е едно от доста нови оферти, които да основат цялостна идея за сигурността на придвижването. Крумова уточни че и сега има одобрена стратегия за преподаване на пътна сигурност от 1 до 12 клас, само че би трябвало да се реши до каква степен атрактивно и дейно се преподава материала.

Според нея може да се мисли за вкарване в класните стаи на хора, които всекидневно са на пътя - служители на реда, пожарникари и така нататък, който да описват съответни проблеми. В отговор на въпрос, Малина Крумова посочи, че дали сигурността по пътищата ще стане предмет в учебните заведения е въпрос на доста диалози.

Тя уточни, че е вид и вкарването на пътната сигурност със задания във към този момент съществуващи предмети, като математика и физика.

Попитана какво е свършила ръководената от нея комисия за съвсем година работа, Малина Крумова уточни, че не става въпрос за действен орган, който да предлага бързи решения, а за аналитична конструкция. Като триумф тя уточни направения повсеместен разбор за положението на пътната сигурност и слагането на тематиката в дневния ред на обществото.

Крумова сподели още, че специалисти от организацията ревизират всички сериозни сектори по пътищата, като дават рекомендации за тяхното обезопасяване.

Коментирайки шофьорският курс и предлаганите промени в него, Малина Крумова акцентира, че той е на практика детайл на образование, който би трябвало да стартира от най-ранна детска възраст и да продължи даже след приемане на книжката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР