Учениците от VII и X клас се явяват на националното

...
Учениците от VII и X клас се явяват на националното
Коментари Харесай

Над 11 200 ученици на матура днес в Пловдивско

Учениците от VII и X клас се явяват на националното външно оценяване по математика.

За 150 минути седмокласниците би трябвало да решат 23 задания. 18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни. Две са с къс свободен отговор - числов, символен или вербален. Три задания изискват уголемен свободен отговор – да се опише и аргументира осъществяването на избрана математическа задача.

Тевтът по математика за десетокласниците има 17 задания, от които 15 са с избираем отговор, а две - с уголемен свободен отговор с нужните обосновки. Изпитът продължава 90 минути, прецизират от МОН.

Максималният брой точки на всички изпити е 100. Точките не се преобразуват в оценки.

Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.

Оценката от НВО в VII клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в VIII клас. С резултата в Х клас учениците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втори гимназиален стадий.

Над 110 000 седмокласници и десетокласници, от които повече от 11 200 в Пловдив и региона, се чака да се явят през днешния ден на националното външно оценяване по математика . Те ще положат изпитите в учебните заведения, в които учат.

На изпита по математика, който стартира в 10 часа, ще се явят 5 949 пловдивски седмокласници . Те би трябвало да носят с документ за идентичност и служебна записка и да са заели местата си до 9.30 часа, с цел да им бъде изработен инструктаж. Изпитите са проведени в 140 учебни заведения, а 1 930 квестори ще обезпечават реда в общо 574 зали,
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР