Учениците от ПГТСТ „Гоце Делчев“ и ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“

...
Учениците от ПГТСТ „Гоце Делчев“ и ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“
Коментари Харесай

Две гимназии се връщат в своите сгради след ремонти

Учениците от ПГТСТ „ Гоце Делчев “ и ПГТ „ Проф. Цветан Лазаров “ се връщат от понеделник в постройките на своите образователни заведения. За ПГСАГ „ Арх. Камен Петков “ се чака това да стане до две седмици.

Както „ Марица “ писа, заради ремонтите по Оперативна програма „ Региони в напредък “ в трите учебни заведения образователната година стартира на друго място. Занятията бяха пренесени в други учебни заведения, като учениците от трите професионални гимназии учеха единствено след обяд, с цел да не смущават занятията на домакините.



Пътуването до Професионалната гимназия по превоз в регион „ Южен “ затруднило доста възпитаниците на Автото, където има момчета от регион „ Източен “. Отрази се и на отсъствията, признават от школото. ПГТ „ Проф. Асен Златаров “ пък бе настанена в тракийските СУ „ Св. Седмочисленици “ и СУ „ Софроний Врачански “. Само практиките продължиха в професионалните гимназии.

През предходната седмица по заповед на министъра на образованието и трите учебни заведения бяха в режим на образование от разстояние в електронна среда. От понеделник ще учат отново присъствено.

Следим напредването на ремонта в ПГСАГ „ Арх. Камен Петков “, като уверенията са, че до седмица-две и там учениците ще могат да се върнат, сподели Антоанета Кръстанова, изпълняващ длъжността шеф на Регионалното ръководство на образованието.

След възобновяване на естествените образователни занятия ще продължат довършителни ремонтни работи, само че те няма да попречат на образователния развой.

Снимка: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР