Учениците от първи клас ще изучават предмет компютърно моделиране. Те

...
Учениците от първи клас ще изучават предмет компютърно моделиране. Те
Коментари Харесай

Първолаците ще учат Компютърно моделиране

Учениците от първи клас ще учат предмет компютърно моделиране. Те ще се образоват на програмиране, писане логаритми и други базови умения. Това планува планът по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, изясни просветителният министър Красимир Вълчев след старта на конференцията „ От цифрови ползватели към цифрови основатели “. Проектът обгръща три основни действия. Една от тях е уголемение на образованието по информатика и програмиране. От идната образователна година малчуганите от трети клас ще стартират изучването компютърно моделиране като наложителен предмет, а по-късно надградят знанията си и в четвърти клас, написа " Монитор ".
Целта на плана да се сътвори спомагателното образование по компютърно програмиране, което да обгръща учениците от 1 до 7 клас, сходно на националната стратегия за гимназии „ Старт за IT кариера “, по която се образоват над 1000 ученика. „ Като един от резултатите на този план ще има и предложение за смяна в образователните стратегии, тъй че в по-голяма степен децата да бъдат подготвени да бъдат цифрови основатели “, изясни министър Вълчев. В плана е заложено и основаване на отворено просветително наличие. С него учителите и учениците ще получат опцията да вършат просветителни запаси и филмчета, които да могат да употребявани от всички. Третата съществена активност, която е планувана в плана по оперативната стратегия, е обвързвана с образованието на учителите. Проектът е финансиран от 100 млн. лв., като до 2022 могат да бъдат употребявани средства към плануваните в него действия.
По време на формалното разкриване на конференцията просветителният министър изясни, че неравенството в бъдеще ще е обвързвано с това къде ще има цифрови основатели, а не толкоз къде има цифрови ползватели. Затова свързването на тези две умения с образователния материал е основно за бъдещето. Той добави, че би трябвало да бъдат вплетени във всички образователни стратегии и дисциплини, в това число и обичайните. „ Дигиталната ползвация е неизбежна. Трябва да се опитаме да бъдем крачка напред пред измененията и да създадем по този начин, че просветителните системи да основат повече основатели. “, съобщи министър Вълчев. (каренце) Wi-fi във всички учебни заведения до една година Образователният министър съобщи още, че се надява в период до 1 година да бъдат предоставени средства за създаване на wi-fi мрежи във всички учебни заведения. В момента в към 1 300 просветителни институции нямат свободен достъп до интернет. По-голяма част от учебните заведения без wi-fi покритие са в по-малките обитаеми места.
Монитор
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР