Учениците от езикови гимназии Пловдив и Иван Вазов ще използват

...
Учениците от езикови гимназии Пловдив и Иван Вазов ще използват
Коментари Харесай

Пловдивски гимназии се сдобиват с безплатен спортен комплекс, общината ще го строи в двора им

Учениците от езикови гимназии " Пловдив " и " Иван Вазов " ще употребяват гратис спортния комплекс, който общината ще строи в двора им. Това заяви на конференция зам.-кметът по спорт и юношески действия на Пловдив Георги Титюков, представен от Българска телеграфна агенция.

Комплексът ще се намира в западната част на общия двор на гимназиите, който е с величина към 150 декара.

Първият стадий от строителството на комплекса, за който към този момент е определен реализатор, е на стойност 5,731 млн. лв.. Финансирането се обезпечава от бюджета на общината. Ще бъдат построени 8 стадиони, от които две огромни футболни, три за минифутбол и три многофункционални - волейбол, хандбал, волейбол, тенис и падел корт. Предвидени са дренажна поливна система, ограда, осветяване и надзор на достъп, изясни Титюков. Вторият стадий планува построяването на спортна зала от вида на физкултурните салони. За нея следва да бъде оповестена обособена социална поръчка. След 19:30 часа и през почивните дни е допустимо комплексът да се употребява против възнаграждение от външни лица, с цел да се самоиздържа, разяснява зам.-кметът.

Директорът на ЕГ " Пловдив " Николай Радев посочи, че нужда за спортни уреди има несъмнено, тъй като в двете гимназии се образоват към 2500 деца, от които 400 живеят в общежитията. По думите му в плана липсват пътеки за тичане и други уреди, които се употребяват в образователния развой. За да преминат гимназиите на едносменен режим, е належащо първо да се построи новият салон, тъй като сегашният е дребен и не разрешава няколко класа да организират по едно и също време физическо образование.

Договорът с фирмата-изпълнител ще бъде подписан до дни, след което стартират да текат 120 дни за планиране и съгласувания, в които ще се включат и шефовете на учебните заведения, увери Титюков. Срокът за осъществяването на плана е 210 дни.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР