Учениците между 5 и 12 клас могат да се върнат

...
Учениците между 5 и 12 клас могат да се върнат
Коментари Харесай

От днес и големите ученици могат да се върнат в клас, но тестове още няма

Учениците сред 5 и 12 клас могат да се върнат присъствено в учебно заведение от през днешния ден, само че единствено в случай че 50% от паралелката има зелен документ, или против тестване два пъти седмично. Все още проби за огромните обаче няма, а доста малко паралелки могат да съберат 50% деца със документ за преболедуване или имунизация.

От 1 декември, със заповед на здравния министър са възобновяват извънкласните занимания на учениците в дуална форма на образование. Явяването на изпити и консултациите в границите на образователния развой, ще се организират в условия на безвредна среда. Това ще става или с щадящ тест или с съществуването на зелен документ. Нови ограничения са в действие и във връзка с граничния надзор.

Според изискването децата, които са се тествали сутринта, следобяд няма да вършат втори тест, с цел да посетят извънкласно занятие.

В центровете за поддръжка на личностно развиване, се позволяват не повече от пет индивида в помещение, при отдалеченост от 1,5 метра.

По отношение на граничния надзор за влизане в страната на българи и чужденци от страни в зелена или оранжева зона, това ще става с показване на документ за имунизация, преболедуване или негативен резултат от тест. Ако влизащият в страната няма нито едно от изброените, се слага под 10-дневна карантина. За да се освободи от нея, може да се тества 72 часа след идването си, с антигенен или ПСР тест. При влизане от страна в алена зона, ще се позволяват български жители и такива със статут на непрекъснато пребиваващи, медицински експерти, медицински научни служащи, обществени, против зелен документ. И за тях важи изискването за карантина, в случай че са без документ. Допускат се и жители на Европейския съюз, на Европейското икономическо пространство и Швейцария, на Англия и Северна Ирландия, също против зелен документ.

В алена зона за Мозамбик, Ботсвана, Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве. От там се позволяват единствено български жители, които се слагат под наложителна 10-дневна карантина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР