Учениците Малена Малчева от 11 клас и Константина Ичеренска от

...
Учениците Малена Малчева от 11 клас и Константина Ичеренска от
Коментари Харесай

Ученици от Английската гимназия посетиха Европейския парламент

Учениците Малена Малчева от 11 клас и Константина Ичеренска от 10 клас посетиха Европейския парламент в Брюксел. Поводът бе последната среща по план,,From Eurodivison to Eurovision " по стратегия " Еразъм + “, което бе финален стадий на интернационалния план,,FETE “. Те бяха съпроводени от шефа на гимназията Жаклин Мутафян-Нейчева и зам.-директора Красимира Митева.

Партньорите от Финландия, Испания, Италия, Полша и България връчиха писмо на евродепутати от съответните страни, в което учениците показаха своите визии за разрешаване на рецесията с мигрантите в Европа.

В продължение на три години учениците-участници в плана, дружно със свои връстници от останалите партньорски страни и техните учители, разработваха модели за образа на модерна Европа, съдържащи решения на редица настоящи въпроси, които засягат бежанската рецесия, имиграцията и обществената интеграцията на жители на страни отвън Европейски Съюз, споделя госпожа Татяна Шурелова, координатор на плана.

В писмото до евродепутатите учениците насочат предложение по какъв начин мигрантите да се включат в икономическия живот на страните, по какъв начин да се обезпечава финансова, здравна, просветителна поддръжка, както и да се работи за устойчивото развиване на съответните страни в Европейския съюз.

В постройката на Европейския парламент в Брюксел участниците от България участваха на среща-дискусия с финландския евродепутат – Сирпа Пиетикаинен. В диалога учениците споделиха визията си за проблемите на бежанската рецесия и ограниченията, които се ползват във всяка от петте страни за справяне с тях. Сирпа Пиетикаинен задушевно одобри писмото на учениците и насочи своите пожелания за ползотворна работа.

След посещаване на Парламентариума - дом на историята на Европейското съдействие, където участниците се срещнаха с методите и работата на ЕП, екипът на план,,FETE “ от АЕГ,,Гео Милев “ се срещна с евродепутата Ева Майдел. По време на срещата учениците връчиха писмо с модел за имиграционната политика на Европейски Съюз.

Ева Майдел остана впечатлена от желанието им да работят за положителното бъдеще на Европа. В писмото учениците бяха изложили хрумвания за справяне с потока от бежанци в България. Евродепутатът даде обещание да поддържа смелите възгледи на учениците от Английска езикова гимназия " Гео Милев “, както и да спомага за тяхното осъществяване.

В полемиката бяха наранени също въпроси, свързани с преимуществата на стратегия " Еразъм+ “ и останалите планове, в които гимназията взе участие – DYLEng (DOUBLE (Y)OUR LESSONS IN ENGLISH), ENGLISH LANGUAGE TEACHING ADVENTURES IN MINECRAFT и EcoPodcasts: Student podcasts on eco conscious and sustainable living, на който учебното заведение е основен координатор. Ева Майдел остана впечатлена от достиженията на учениците и приветства извънкласните действия и опциите посредством интернационално съдействие, които гимназията дава.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР