Ученици в 10-ти клас на чирпанското СУ „Пейо К. Яворов“

...
Ученици в 10-ти клас на чирпанското СУ „Пейо К. Яворов“
Коментари Харесай

Във възстановка на дело ученици от чирпанско училище „осъдиха“ крадец

Ученици в 10-ти клас на чирпанското СУ „ Пейо К. Яворов “ „ осъдиха “ на осем години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим на изтърпяване, мъж направил обир на чанта от студентка. Не, това не е филм или живописен роман. Сцената е част от възстановка на углавен правосъден развой по автентичен случай. Тя се прави за първи път отвън съда, а точно в киносалона на учебното заведение, който бе " трансфорат " в правосъдна зала. Според магистратите за един ден, подсъдимият е нарушил закона в изискванията на рисков рецидив. Затова „ ученическият правосъден състав “ увеличи в допълнение наказването му.
В функциите на арбитър, правосъдни заседатели, обвиняем, прокурор, юристи, движимости лица и очевидци, които бяха призовани и разпитани, се превъплътиха общо 14 възпитаници. По време на спонтанния развой десетокласникът Ангел Христов описа по какъв начин " нарушителят " издърпал чантата на потърпевшата студентка и избягал. Вътре имало мобилен телефон, пари и сребърни бижута. На виковете на момичето се отзовали две свидетелки, на които потърпевшата разказала какво се е случило и те извикали полиция. Дамската чанта била открита по-късно празна.
Престъплението е било снимано от охранителните камери на близко заведение, а записите били предадени непринудено на полицията. По време на „ делото “ съдът „ разпита “ потърпевшата и двете свидетелки. Беше осъществена очна ставка за изясняване на несъгласия в показанията на трета свидетелка и на самия обвиняем. Като материално доказателство бе предоставена чантата на студентката, открита след грабежа. След като изслуша доводите на прокурора и юриста на обвинения, съдът се отдръпна на заседание, след което оповести решението си.

Подготовката за възстановката на правосъдния развой с учениците от Чирпан продължи три месеца. Тийнейджърите бяха подпомагани от двама съдии и шестима правосъдни чиновници от Апелативен съд-Пловдив. „ Основната цел на тази и други начинания е младежите да се срещнат с работата на съда и да покачат правната си просвета “, съобщи ръководителят на Апелативен съд – Пловдив - Магдалина Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР