Ученици от VІ „в“ клас на СУ „Васил Левски“ в

...
Ученици от VІ „в“ клас на СУ „Васил Левски“ в
Коментари Харесай

Ученици от Стара Загора станаха съдии за ден в Пловдив СНИМК...

Ученици от VІ „ в “ клас на СУ „ Васил Левски “ в Стара Загора облякоха тоги и станаха съдии за ден в града под тепетата. Срещата се организира в Районния съд, а с малчуганите се срещна арбитър Светлана Методиева. Тя ги срещна от близко с работата на съдиите и им сподели ситуацията в правосъдната зала. Обясни им какви са отговорностите на съдиите, прокурорите и юристите, каква е ролята на очевидците и движимостите лица и къде тъкмо застават в правосъдната зала.



По време на срещата децата облякоха тоги и застанаха на местата на правосъдния състав, а арбитър Методиева им изясни по-подробно за специалността си, която е избрала.



Децата наблюдаваха с любознание и особено квалифицираната за тях проява от чиновници от ОД „ Охрана “ – Пловдив. Показани им бяха помощни средства, с които разполагат чиновниците на правосъдната защита – белезници, палки, револвери, пушки, защитни жилетки, конвоен колан с белезници за крайници, каквито се поставят на изключително рискови нарушители и най-новото проводно електрическо оръжие – тейзър. Обясниха им какви са процедурите за конвоиране на арестуваните, реда за влизане в правосъдната палата и други задания, които извършват свързани с работата им.



Учениците бяха впечатлени и от ограниченията за сигурност на входа на постройката и скенерът, през който наложително минава за инспекция багажът на всички гости.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР