Ученици от Смолянската гимназия по туризъм и строителство отвориха учебния

...
Ученици от Смолянската гимназия по туризъм и строителство отвориха учебния
Коментари Харесай

Браво! Ученици от Смолян ще готвят храна за медиците от болница "Братан Шукеров"

Ученици от Смолян ската гимназия по туризъм и строителство отвориха образователния си ресторант в помощ на лекарите в локалната болница " Братан Шукеров ”. От през днешния ден младежите ще готвят по 45 порции на ден и ще ги дават на медиците на първа линия в битката с COVID-19.

За първия ден от самодейността менюто включва картофена крем чорба, руладини и ябълки. " Всеки ден храната ще е разнообразна и съобразена с голямата психическа и физическа натовареност на лекарите ", изясни за NOVA Антоанета Караджова, шеф на учебното заведение.

Инициативата по концепция на регионалния шеф Недялко Славов няма ограничавания във времето. Учебният ресторант ще работи, до момента в който е належащо. Осигурени са средства за артикули за идващите 2 седмици, само че акцията непрекъснато оечели нови поддръжници и симпатизанти, които оказват помощ кой с каквото може.

От Гимназията по техника и технологии са дали обещание да изоълняват лигистиката - т.е. да транспортират храната от ресторанта до болничното заведение. " Искаме да покажем своята признателност към хората, които непрекъснато бдят за нас и нашето здраве ” - стимулират се учениците и техните преподаватели, които също оказват помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР