Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в

...
Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в
Коментари Харесай

​Ученици от Пловдив изработват перуки за онкоболни жени

Ученици от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив създават перуки за онкоболни дами. Първата от тях е подготвена и към този момент радва своя собственик.

Пловдив

Инициативата за благородният жест пристигнала от неправителствена организация.
Емилия Арабаджиева - шеф на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства - Пловдив: Те събират дарени коси и търсеха вид, където това да се създаде и да се употребява пълноценно, очевидно че мъчно се откликва на такова нещо, тъй като перуката е постепенно правещо се помагало, а когато се работи с естествена коса и се прави нещо за живота, е още по-сериозно, само че ние взехме решение да приемем предизвикването .
Със задачата се заели учениците от 9 А клас. Работели в часовете по процедура, а от време на време и у дома. В сглобяването се присъединили и три дванайсетокласнички. В края на първия образователен период,перуката била приключена и към този момент е дарена.
Мартина: Всички се заехме по-отговорно със задачата, откакто труда ни ще се оползотвори за нещо хубаво и за хубава идея. Ая: Ще зарадваме една жена, която има потребност от това и ние приехме задачата с отворени сърца. След като в интернет били оповестени фотоси с перуката, доста жители почнали да търсят връзка с образователното заведение. Емилия Арабаджиева - шеф на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства - Пловдив: Започнаха непосредствено да ни се обаждат и да ни оферират подаяние коса .
Учениците към този момент създават и втора перука, която през юни ще зарадва още една жена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР