Ученици от Монтана събраха пари от продажба на приготвена от

...
Ученици от Монтана събраха пари от продажба на приготвена от
Коментари Харесай

Деца събраха пари за нова инвалидна количка на своя съученичка

Ученици от Монтана събраха пари от продажба на приготвена от тях храна, с цел да може 14-годишната Симона да има нова инвалидна количка.

Идеята е на възпитаници от Финансово-стопанската гимназия в града. Те купуват артикули, подготвят храна вкъщи и я оферират. „ Бяхме помолили съучениците си да не излизат да си купуват закуски през междучасията, а да дойдат да купят от тук, с цел да помогнат”, описа една от ученичките, участващи в самодейността.

Продават всичко единствено за няколко часа. Събрани са 1138,70 лева

Парите са за съученичката им Симона. Тя е на 14 години и е с детска церебрална парализа. От раждането си до момента, детето претърпява 12 интервенции. Сама може да направи единствено няколко крачки.

Майка й с изключение на за нея, се грижи за по-малката й сестра и за татко им, който след тежък инсулт остава изцяло имобилен. Симона не върви на учебно заведение – то идва при нея. Учителите я образоват в дома й в село Безденица.

Симона е доста добра ученичка.

Когато получи новата си количка първо ще се разноски напълно сама някъде, където в никакъв случай не е била. А когато порасне, ще продължи да мечтае.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР