Ученици от Бургас се учат как да садят билки и

...
Ученици от Бургас се учат как да садят билки и
Коментари Харесай

Ученици от Бургас се учат как да садят билки и зеленчуци в училище

Ученици от Бургас се учат по какъв начин да садят билки и зеленчуци в учебно заведение. Децата имат своя градина с парник в двора на учебното заведение, а в отрита класна стая получават първите си уроци по градинарство.

Така стартира нетипичният час на класа в бургаското СУ " Константин Петканов ". Децата нарамиха кирките и лопатите, с цел да облагородят първата си градина с билки и цветя.

В часовете по човек и природа и биология децата ще приложат своите познания с изключение на на доктрина, само че и на процедура. Преподавателите им се надяват по този метод да усвоят материала по най-хубавия и понятен метод.

" Това са градски деца, които в никакъв случай не са се занимавали със земеделие. Целта е да създадем обич към природата, децата да могат да проучат по какъв начин да отгледат свое растение, да се грижат за него. Даже те тук се смееха, че е на правилото на Малкия принц, да си отгледат роза, само че това, в реалност, е по този начин, тъй като нашите деца са откъснати от село, от природата. За да създадем екологично мислене то би трябвало да премине през ръцете и през сърцето ", съобщи Даринка Колева, шеф на СУ " Константин Петканов " в Бургас.

Оказва се обаче, че не всички деца за пръв път хващат лопата, с цел да садят. Ценните препоръки за посевите децата получават от своите преподаватели.

" Почистват градинката, могат да вършат вади, знаят за растенията, за пътя на растенията, по какъв начин се сее, по какъв начин се плевят, по какъв начин се окопават, по какъв начин се поливат. Ние си бяхме създали наша градинка горе в класната стая, само че за жалост онлайн, присъствено, растенията ни се изгубиха ", сподели още класният началник Ивелина Тенева.

Родителите са удовлетворени от практическите занятия, тъй като виждат резултата у дома.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР