Ученици осъдиха директорка на гимназия, която ги наказала за фалшиви

...
Ученици осъдиха директорка на гимназия, която ги наказала за фалшиви
Коментари Харесай

Ученици осъдиха директорка заради наказание

Ученици осъдиха директорка на гимназия, която ги наказала за подправени медицински бележки с изключване от школото. Според тримата зрелостници от Руската гимназия в Бургас заповедите за премахване от постоянна форма на образование били противозаконни.
На същото мнение е и Бургаският административен съд. Според него процедурата по налагане на наказванията е била опорочена. Само на това съображение, с трите правосъдни решения, заповедите за наказване са анулирани, написа в. "Телеграф ".
Решенията обаче не са дефинитивни и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд. Още четирима възпитаници водят същите каузи, които евентуално ще приключат с еднакъв резултат.
Скандалът в Руската гимназия избухна в края на предходната година, когато стана ясно, че поради подправени медицински бележки седем възпитаници са били отстранени от постоянна форма на образование и преместени в самостоятелна. Бъдещите зрелостници незабавно са завели каузи пред съда в Бургас против директорката.
Сагата почнала месец след старта на образователната година. Седмината възпитаници показали на класния си началник подправени медицински бележки, с цел да извинят отсъствията си. Той обаче незабавно забелязал, че са ментета. Всички без изключение били издадени от еднакъв доктор, а също така тотално били сбъркани датите. От управлението на школото се свързали с доктора, издал бележките, който бил безапелационен, че не е издавал такива документи, даже и печатът му бил друг.
Гимназистите пък настояват, че не знаели, че болничните им са подправени. Въпреки че признали, че не знаят кой ги е фалшифицирал. Освен извинителните бележки някои от учениците изфабрикували и подписите на родителите си.
Един от гимназистите признал, че купил извинителната записка против 60 лева от собствен връстник от друго учебно заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР