Учените са доказали, че определени групи храни са способни да

...
Учените са доказали, че определени групи храни са способни да
Коментари Харесай

Навършите ли 40 години, задължително прибавете в менюто си тези храни

Учените са потвърдили, че избрани групи храни са способни да забавят процеса на остаряване и да намалят риска от развиване на разнообразни заболявания. В хода на проучване диетолози са открили, че най-опасната възраст за мъжката и женската фигура е 40-ата.
Прекосявайки границата на 40-те, следва да обърнем внимание на хранителното си меню, написа profit.bg
Днес ще поговорим за пет суперхрани, които е значимо да включим в менюто си след 40-ата година. Така ще помогнем на организма да се бори с възрастовите промени и да бъдем все по този начин здрави, дейни и стройни.

1/ Орехи
По данни на учените орехите намаляват риска от развиване на рак на гърдата и остеопороза. За мъжете тази ядка е незаменима, защото потреблението й намалява риска от простатит и въздейства позитивно върху мъжката полова система.Освен това постоянната консумация на орехи оказва позитивно въздействие върху здравето на костите. Тази ядка усъвършенства работата на мозъка, стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и нормализа метаболизма.

2/ Боровинка
Тя е мощен антиоксидант. Помага за справяне с преждевременното остаряване, усъвършенства положението на кожата и намалява риска от сърдечни заболявания. Подобрява паметта.По данни на учени боровинката подтиква интензивността на мозъка в зрелост и усъвършенства зрението.

3/ Броколи
Те са източник на фибри, фолиева киселина, витамини С и А и калций. По-рано учените откриха, че този зарзават потушава възпаленията на делебото черво и намалява заболеваемостта от рак. В частност е потвърдено, че броколите пазят лигавицата на червата, оказват помощ за подсилване на имунната система и поддържат салдото на чревната флора.

4/ Авокадо
Авокадото е съществена наклонност при храненето през последните години. Съдържа освен въглехидрати, само че и огромно количество потребни мазнини. Резултатите от разнообразни научни проучвания свидетелстват, че постоянната консумация на авокадо избавя от непотребни килограми, предотвратява разнообразни окноболести и намалява равнището на неприятния холестерол. Помага също по този начин в битката с преждевременното стареене.

5/ Спанак
Спанакът се отнася към суперхраните, които би трябвало да се употребяват постоянно. Особено след навършване на 40 години. Той е мощен антиоксидант, а също по този начин има противовъзпалителни свойства и съдържа същинско благосъстояние от витамини.Благодарение на потреблението на спанак ще поддържате положително зрението и костите си. Ще предотвратите разнообразни типове рак и възпалителни болести, в това число артрит.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР