Учените от Станфордския университет разказват за три етапа на стареенето

...
Учените от Станфордския университет разказват за три етапа на стареенето
Коментари Харесай

Стареенето има три етапа, установиха изследователи

Учените от Станфордския университет описват за три стадия на стареенето на индивида. Статията на експертите е оповестена в научното издание Nature Medicine.

В резултат на огромно проучване, в което били изучени кръвните разбори на 4263 души на възраст от 18 до 95 години, е открито, че съществуват три стадия на стареенето. При тях в белтъците на кръвната плазма настъпват забележителни промени.
Разкриха по какъв начин тютюнопушенето форсира стареенето
Добрата вест за хората, които възнамеряват да спрат пушенето е, че единствено две седмици след изпушването на последната цигара кожата ви започ...

Според учените първият интервал на „ узряване “ на организма приключва на 34 години. След това възрастови промени настъпват на 60 и 78 години. Изследователите се надяват, че новият метод към проучването на стареенето в бъдеще ще докара до създаването на ефикасни препарати за битка с възрастовите болести.

По-рано диетолози назоваха авокадото, спанака и рибата за тайната на младостта на мъжете след 50 години. Според хранителния съветник Рейчъл Файн. „ Фолиева киселина и магнезий, лутеин и бета-каротин са единствено част от главните хранителни субстанции срещу стареене “, изяснява специалистът.
Биолог изброи ранните признаци на деменцията
Кандидатът на биологичните науки Семьон Голощейкин изброи пред съветското радо Sputnik. По думите му признаци на бъдеща деменция може да бъде забравянето, а също цяла редица от умерени когнитивни нарушавания - като некадърност за централизация, обмисляне, намаляване на равнището на нереално мислене. В момента се водят полемики за това, че загубата на слух може да е един от ранните признаци на болест на Алцхаймер, както и един от рисковите фактори за нейното пораждане, прецизира експертът.

Голощейкин акцентира, че аргументи за деменция могат да бъдат невродегенеративни разстройства, контузии на главата, някои инфекции, метаболитни нарушавания, дефицит на някои витамини. Той прибавя, че болест на Алцхаймер и церебрална атеросклероза се явяват най-честите аргументи за възникването на този синдром.
Причините за ранното стареене - по какъв начин да се предпазим
Какво е гликация, какви са аргументите за по-бързото остаряване и по какъв начин да се предпазим от появяването на бръчици допустимо най-дълго ще разбере...

Биологът отбелязва, че с днешна дата лекарите към момента не познават ефикасни способи за лекуване на деменцията. Затова е належащо в точния момент да се стартира нейната профилактика. По думите му за намаляването на риска от развиване на деменция оказват помощ проучването на непознати езици и дейното другарство. СЗО предлага поддържането на умерено равнище на физическа интензивност, постоянно трениране на когнитивните привички благодарение на игри и занимания, които изискват интензивно присъединяване на паметта и логиката.

„ Има рекомендации за потреблението на разнообразни хранителни добавки, само че тяхната успеваемост и целенасоченост към момента се дискутират в научната общественост “, споделя Голошейкин.

По-рано благотворителната организация за проучване на деменцията в Обединеното кралство съобщи, че заболяването визира. Лекарите показват ранните признаци на заболяването на Алцхаймер. За първи обезпокоителен знак може да се смятат проблеми със зрението, заради които пациентът придобива компликации при разпознаването на обекти. Друг симптом е афазията – положение, когато човек не може да откри верните думи, с цел да съобщи това, което желае да каже.

 
Наистина ли на 60 сме по-щастливи, в сравнение с 30?
В човешкия живот има два пика на благополучие: първият настава на 23 години, а вторият – на 69. Това е открил Ханес Шванд от Лондон...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР