Учените не се съмняват, че можем да очакваме подобни промени

...
Учените не се съмняват, че можем да очакваме подобни промени
Коментари Харесай

5 излишни части на тялото ни, които може да изчезнат в бъдеще

Учените не се съмняват, че можем да чакаме сходни промени и в бъдеще. Това е по този начин, тъй като към момента имаме части на тялото, които не извършват никакви основни функционалности. По-долу ще намерите образци за това.
Прочетете още
5 елементи на тялото ни, които може да изчезнат в бъдеще

Експертите не се съмняват и са съгласни, че към момента може да имаме органи и елементи на тялото, които нямат никаква функционалност. Нещо повече, някои от тях даже могат да предизвикват дискомфорт.

1. Мъдреци

Мъдреците са 8 на брой. Промяната в структурата на челюстта е довела до това, че тези зъби просто към този момент не пасват, което води до болежка и премеждия за доста хора. 

Отстраняването им е една от най-често осъществяваните процедури от оралните хирурзи. В допълнение към развиването на челюстта, смяната в метода на хранене също е от решаващо значение за мъдреците. Това е по този начин, тъй като за разлика от нашите предшественици ние ядем доста по-меки и лесни за отхапване храни. 

2. Апендикс

Друг образец е апендиксът. Много експерти считат, че този орган е изцяло ненужен и, сходно на мъдреците, може да аргументи проблеми. Смята се, че до 10 % от популацията е наранено от него.

3. Зърна при мъжете

Мъжките зърна също са забавен случай. Трудно е да се каже еднопосочно защо са били употребявани. Някои хипотези допускат, че те може да са излишък от времето, когато половете към момента не са били диференцирани. 
Други теории, в това число теорията на Дарвин, допускат, че може би мъжете, сходно на дамите, са били способни да създават мляко и затова е трябвало да споделят тази активност с партньорките си.

4. Пръсти на краката

Част от тялото, която също си заслужава да бъде прегледана, са стъпалата ни и по-конкретно пръстите на краката. Много учени обръщат внимание по-специално на дребния пръст на крайници. Според тях петият пръст има минимум значима функционалност по време на придвижване и ние не бихме усетили неналичието му по никакъв метод. 
Струва си също по този начин да се помни, че последният пръст при доста хора е погрешно ситуиран. Това води до голям брой деформации, които доста понижават комфорта. Те включват положения като чукче на пръста, сгънат пръст или припокриване на пръста.
5. Дълъг мускул на ръката

При някои елементи на тялото процесът на недоразвитост към този момент е почнал. Дългият мускул на дланта е подобен образец. Почти 15 % от популацията към този момент го няма и този брой продължава да се усилва. Мускулът припомня за времето, когато индивидът се е катерил по дърветата. 
Днес дланният дълъг мускул дава отговор в дребна степен за сгъването на ставите на ръката и пръстите и за завъртането на предмишницата. Хората, които го нямат, не изпитват никакъв дискомфорт поради това. 

Има още доста елементи на тялото, с които може да се наложи да се сбогуваме. Съдбата на опашката може да бъде споделена от опашната кост, известна още като копче (която в действителност е остатъкът от опашката), както и от мускулите наоколо до ушите, привеждащия мускул, третия клепач и пирамидалния мускул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР