Ученикът Иван Борисов, който стреля с пневматичен пистолет по автобус

...
Ученикът Иван Борисов, който стреля с пневматичен пистолет по автобус
Коментари Харесай

Тийнейджърът, стрелял с пистолет по автобус в Пловдив, скри лицето си от медиите в съда

Ученикът Иван Борисов, който стреля с пневматичен револвер по рейс №12 от градския превоз, дойде в Районен съд- Пловдив, само че скри лицето си от обективите на медиите. 18-годишният юноша се изправя пред магистратите през днешния ден, с цел да дава отговор за закононарушението, което се разигра преди година край пловдивското училище „ Елин Пелин “. Той ще бъде защитаван от юрист Харалампиев. В правосъдната зала стана ясно, че Борисов сега е в 12 клас и е възпитъник на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване- " Христо Ботев ".
Прочетете още
Според обвиняването момчето е закупило оръжието  от магазин за фойерверки, а боеприпасите за револвера представлявали железни топчета.  Преди случая, подсъдимият споделил със свои другари и съученици за притежаваното от него оръжие, като от време на време им го предоставял и те да стрелят с него по разнообразни цели – указателни табели, улични лампи и рейсове на градския превоз.

На 9 ноември 2022година обаче подсъдимият се срещнал със свои другари, като носел в раницата си оръжието. Всички дружно отишли в учебно заведение „ Елин Пелин “ в Пловдив с желанието да стрелят по преминаващи рейсове от градския превоз с револвера.

Така и създали. Около 21:00 часа се задал рейс от градския превоз, а в него бил единствено лидерът му, който се придвижвал към гаража, след привършване на работа по линия № 12. Виждайки транспортното средство подсъдимият възпитаник създал към него изстрел с пневматичния револвер, като изстреляното от оръжието железно топче уцелило първото дясно наотваряемо стъкло на транспортното средство, вследствие на което стъклото се пръснало. Шофьорът се изплашил и подал сигнал до 112, а униформени задържали тримата към оня миг малолетни. 

Според обвиняването нанесената вреда е била на стойност 2814,60 лева Делото е планувано за Разпоредително съвещание.

Очаквайте детайлности от делото!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР