Ученичката от София, която страдаше от тромбоцитопения - състояние, при

...
Ученичката от София, която страдаше от тромбоцитопения - състояние, при
Коментари Харесай

Майката на Даная, която си отиде, но спаси животи: Трябва ни истинска детска болница!

Ученичката от София, която страдаше от тромбоцитопения - положение, при което броят на кръвните кафези, участващи в кръвосъсирването, е мощно занижен, умря при започване на май. Тя бе призната в реанимацията на " Пирогов " с кръвоизлив и оток на мозъка, провокирани поради болестта й и след лек удар по главата. Въпреки напъните на лекарите и осъществената интервенция, Даная изпадна в мозъчна гибел.

Родителите й обаче взеха решение, макар голямата тъга, да дарят органите й и да спасят други заболели. На 17 юни в църквата " Свети Иван Рилски " в Кресна бе отслужена заупокойна молитва за 40 ден от тръгването на Даная от този свят. 

" Помните ли Даная? Минаха 40 дни, а аз не спирам да си задавам въпроси. Един от тях е: " Ако имахме същинска детска болница, дали тя щеше да е още тук? " Все си мисля, че може би...ДА! Или най-малко шансът и щеше да е в пъти по-голям. Никога няма да схвана! Трябва ни същинска детска болница! Бързо...даже незабавно!  Срамно е, безумно е! Децата ни умират, тъй като не получават това, което заслужават и персонално аз към този момент няма да мълча ", написа почернената й майка във Facebook. 



Ани Стоянова добави, че мечтае да пристигна ден, в който родителите да могат да водят децата си на доктор и да знаят, че са в сигурни ръце.

" В момента не е по този начин. Това да обикаляш лечебни заведения из града, че даже из цяла България в търсене на точните хора е убийствено. Да просиш пари, с цел да заминеш в чужбина, единствено, с цел да може детето ти да има късмет...Нещо би трябвало да се промени и то съществено ", безапелационна е майката.

Снимка: Facebook/Ани Стоянова
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР