Ученическите съвети са изключително силен инструмент в образованието, каза в

...
Ученическите съвети са изключително силен инструмент в образованието, каза в
Коментари Харесай

Национална среща на ученическите съвети в Пловдив

Ученическите препоръки са извънредно мощен инструмент в образованието , сподели в предаването " Хоризонт до обед " Димитър Фердинандов, който е студент в Бирмингам. Фердинандов е измежду деятелите, които в последните години работят за идеята на ученическото самоуправление.
Училищното самоуправление е тип доброволчество , уточни в изявление за БНР Лена Карналова от пловдивската организация " Голям брат, огромна сестра ", която се занимава с активизиране на младежите в разнообразни сфери.

Има голям интерес към идната в Пловдив национална среща на ученическите препоръки, в която ще вземат участие към 100 възпитаници от страната, ще участват и учебни шефове, посочи Карналова.

Срещата е край на план за основаване на народен училищен парламент .

Според Лена Карналова проблем до момента е било това, че зад учениците няма организация посредник , която да подкрепя общуването им с институциите.

Идеята е младежите не просто да дебатират между тях, а техните оферти да бъдат чути и приети от хората, които имат отношение към политиките, свързани с децата и младежите, посочи тя.

Важно е ученическите препоръки и парламенти да бъдат допустимо най-самостоятелни , акцентира Димитър Фердинандов.

" Предаването на щафетата от едно потомство на възпитаници на последващо е опасен развой. То се вижда даже на учебно равнище ", разяснява Фердинандов.

Цялото изявление по тематиката слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР