Учени заявиха, че продължителното въздействие на алкохола намалява електричната и

...
Учени заявиха, че продължителното въздействие на алкохола намалява електричната и
Коментари Харесай

Алкохолът влияе различно върху мозъчната активност при мъжете и жените

Учени обявиха, че продължителното влияние на алкохола понижава електричната и химичната интензивност на мозъка, заяви Лайф.

В рамките на конференция на Европейската гилдия по невропсихофармакология във Франция европейски фармаколози и психиатри показаха отчет за въздействието на продължителната приложимост на спиртни питиета върху организма на мъже и дами.

Учените заключили, че даже незначителният, само че непрекъснат банкет на алкохол може да докара до развиване на невродегенеративни болести и безусловно да лиши индивида от разсъдък.

Алкохолът обаче влияе по друг метод върху организма на мъжа и дамата. В рамките на продължителни опити учени от Финландия открили, че алкохолът "промива " от разнообразни субстанции мозъците на мъжете и дамите. При приложимост на алкохол мъжкият мозък е лишен от двата рецептора на гама аминомаслена киселина, а женският - от единия от тях.

При това алкохолизмът при мъжете доста по-лесно се подава на лекуване спрямо този при дамите, означават учените. Това е забавно от позиция на невробиологията, защото при мъжете намаляването на мозъчната интензивност се демонстрира надалеч по-силно.

По мнението на учените, би трябвало да се вземат под внимание половите разлики при създаването на модерни препарати за лекуване на алкохолна взаимозависимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР