Учени, разсъждаващи над разтърсващите въпроси с колко растат човешките уши,

...
Учени, разсъждаващи над разтърсващите въпроси с колко растат човешките уши,
Коментари Харесай

Анти-Нобелови награди за откритие за ушите и странен лек срещу хъркането

Учени, разсъждаващи над разтърсващите въпроси с какъв брой порастват човешките уши, дали котките са течни или твърди и по какъв начин въздействат крокодилите върху залаганията, бяха отличени с тазгодишните Антинобелови награди, предадоха международните организации.

Двадесет и седмата комична гала по награждаването се организира в Харвардския университет, като по традиция се пускаха хартиени самолетчета и същински Нобелови лауреати отличаваха Антинобелистите.

Анти-Нобелите: за уголемяването на ушите и чудноват " лек " против хъркането

Тазгодишните спечелили, които получиха общо в кеш 10 трилиона в обезценена зимбабвийска валута, зарадваха публиката с изумителните си открития. Сред тях фигурираше научният труд на британеца Джеймс Хиткоут. Той беше отличен за фундаменталното си изобретение, че след 30-годишна възраст човешките уши стартират да се уголемяват с 2 милиметра на всеки 10 години. Поради тази причина старите хора са с доста огромни уши.

Французинът Марк Антоан Фарден стана Антинобелов лауреат за своя опус от 2014 година, озаглавен " Възможно ли е котките да са по едно и също време и течни, и твърди ". За да отговори на този въпрос ученият употребява комплицирани уравнения от динамичността на флуидите.

Странни откриватели са измежду лауреатите на Антинобеловите награди

Австралийците Матю Роклоф и неговата асистентка Нанси Грир бяха отличени за необикновената връзка, която направиха сред държането на крокодил и
залаганията в хазарта . Те връчвали на играчите в казината да държат 1-метров крокодил със залепена с тиксо челюст. Възбудата от контакта с рисковото животно карало играчите да залагат рисково доста по-големи суми.

Швейцарският лекар Майло Пюън и неговият интернационален екип получи самопризнание за откритието, че свиренето на обичайния австралийски духов инструмент диджериду в вероятност стопира хъркането и усъвършенства съня.

Френски екип получи премия за това, че е разкрил област в мозъка, пораждащ омерзение към мириса на френските сирена . А техни италиански сътрудници бяха отличени за изясняването на обстоятелството, че доста идентични близнаци не могат да бъдат различени един от различен на общи фотоси.

Комичната гала по раздаването на Антинобеловите награди бе учредена през 1991 година от Марк Ейбрахамс, създател и редактор на списанието " Годишник на невероятните проучвания " и няколко академични организации от Харвард и Радклиф.

" Целта на тези награди е да бъде почетено необикновеното творчество и богатото човешко въображение, както и да се подтиква ползата на хората към науката, медицината и технологиите ", споделя Ейбрахамс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР