Учени провели следния експеримент веднъж. В огромен резервоар с вода

...
Учени провели следния експеримент веднъж. В огромен резервоар с вода
Коментари Харесай

Защо човекът и щуката разсъждават сходно?

Учени провели следния опит един път.

В голям контейнер с вода била поставена щука. Щуката била хранена с дребни рибки и в границите на няколко дни нейното държание се записвало с камера.

След известно време учените трансформирали изискванията и сложили стъклена преграда сред щуката и дребните рибки. Всеки път, когато щуката се насочвала да улови някоя рибка, тя се е сблъсквала със стъклената бариера. След серия от несполучливи опити, при всеки удар в стъклото тя изпитвала болежка, не получавала нищо за ястие, щуката прекратила опитите си да хване някоя от рибите. Когато учените решили, че тя към този момент е задоволително гладна, махнали стъклената бариера и към този момент нищо не стояло сред щуката и храната й – рибките.

Обаче за всеобщо удивление, щуката по този начин и не пробвала да хване някаква риба. Щуката плувала в аквариум, цялостен с храна, само че не посягала на нито една риба?!

Учените обяснили това държание с това, че след толкоз доста неуспехи и изтърпяна болежка, щуката била изцяло уверена, че опитите да хване риба са безполезни. В края на краищата тя умряла от апетит, до момента в който плувала в аквариум, в който храната и плувала към нея.

Храната е била изцяло налична, само че щуката твърдо вярвала в нейната недостижимост.

Въпреки неуспехите, премахнете това, което въображаемо ви дърпа обратно и не си поставяйте граници по пътя към фантазиите!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР