Учени от Западния университет в Онтарио, Канада, са демонстрирали за

...
Учени от Западния университет в Онтарио, Канада, са демонстрирали за
Коментари Харесай

Тютюневи растения функционират като „биореактори“ за производството на човешки протеин

Учени от Западния университет в Онтарио, Канада, са показали за първи път, че тютюневи растения могат да бъдат употребявани като "зелени биореактори " за производството на функционален човешки протеин с мощни лечебни свойства, написа "Бизнес стандарт ".

Растенията са употребявани за производството на огромни количества от човешкия протеин интерлевкин-37 (IL-37). Въпросният протеин се създава естествено от бъбреците, само че в доста дребни количества. Интерлевкин-37 има мощни противовъзпалителни и имунопотискащи свойства с капацитет за лекуване на редица възпалителни и автоимунни заболявания като диабет вид 2, инсулт, деменция, артрит.

Клиничната приложимост на IL-37 на този стадий е лимитирана заради невъзможността протеинът да бъде създаван в огромни количества на рационална цена. Понастоящем за производството му - в доста дребни количества и на висока цена, се употребяват бактерии Ешерихия коли.

Тук на помощ "идват " тютюневите растения. Канадските експерти за първи път са съумели да показват, че този функционален човешки протеин може да се създава в растителни кафези, освен това по доста по-достъпен метод спрямо актуалните способи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР