Учени от Великобритания обявиха, че местният и по-заразен вариант на

...
Учени от Великобритания обявиха, че местният и по-заразен вариант на
Коментари Харесай

Учени зоват: Британският щам на коронавируса е мутирал отново

 Учени от Англия оповестиха, че локалният и по-заразен вид на ковид е мутирал още веднъж. Новините са притеснителни, защото актуалната разновидност прилича тази на южноафриканския и бразилския разновидности, които съумяват да устоят на някои ваксини и да понижат тяхната успеваемост, написа Би Би Си.

При лабораторно проучване на проби е открита разновидност с име Е484К. Тази смяна може и да повлияе върху резултата на имунизациите, въпреки актуалните разрешени за прилагане на територията на Острова да се счита, че ще се оправят и с нея.

Учените са безапелационни, че тази смяна не попада във всички случаи на английския вид, като досега са открити едвам шепа случаи с Е484К. Здравните специалисти показват, че не е нещо извънредно актуалните вируси да продължат да мутират по метод, който да им разреши по-бързо разпространяване, прецизира " Труд ".

Все още не е изцяло ясно дали тази разновидност в действителност съумява да избегне изцяло имунизациите. Ранни изследвания сочат, че Е484К може да пренебрегва антителата от предходни болести.

В същото време изследвания на имунизацията на " Модерна " демонстрират, че тя е ефикасна и за тази разновидност, въпреки да е по-малко. Още две ваксини - тези на " Новавакс " и " Янсен ", наподобява дават някакъв вид отбрана. Но даже и събитията да се развият по най-неблагоприятния метод, фармацевтичните колоси могат да трансформират препаратите и да пуснат в приложимост такива, които защищават и от новите разновидности.

Учените показват, че въпреки тази разновидност да е открита на няколко места по света, без значение една от друга, е обнадеждаващо, че вирусът се трансформира по един и същи метод на всички места. Това демонстрира, че има избрани " желания ", които могат да бъдат особено таргетирани с имунизациите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР