Учени от университета в Оксфорд откриха връзка между влошаването на

...
Учени от университета в Оксфорд откриха връзка между влошаването на
Коментари Харесай

Влошаването на слуха е признак за опасна болест, внимавайте за него

Учени от университета в Оксфорд откриха връзка сред утежняването на слуха и развиването на деменция, написа в проучване, оповестено в списание „ Alzheimer`sDementia “.

В изследването са взели участие над 80 000 индивида на възраст над 60 години.

Според получените данни, хората, които имат проблеми със слуха в шумна среда, са по-силно предразположени към развиване на деменция в по-напредвала възраст.

Авторът на изследването - епидемиологът Томас Литълджоунс, счита, че това изобретение ще даде опция лекарите да предизвестяват самите пациенти и техните близки за появяването на болестта, още преди да е почнало да прогресира.

За потребностите на проучването е употребена информация от английската биобанка – изследователска база данни, основана за установяването на връзки сред генетиката, фактора околна среда и здравословното положение на популацията на Англия.
 Колко кг можеш да свалиш за три месеца? Колко кг можеш да свалиш за три месеца?
Независимо дали става въпрос за здравословни аргументи, женитба, лятна почивка или вашето самочувствие, вие не сте сами в преследването н...

Учените са проучили риска от развиване на деменция за групи от над 82 000 дами и мъже на възраст над 60 години, като е тествана способността им да разграничат фрагменти от речта в шумна среда.

Резултатите посочили, че 1 285 индивида са развили деменция към 11 години след изследването.

„ При участниците с неприятен слух рискът от развиване на деменция беше съвсем два пъти по-висок, в сравнение с при хора с добър слух “, разясни Литълджоунс.

Отбелязва се, че това не е първото изследване, в което е открита връзка сред утежняването на слуха и деменцията, само че съгласно учените, то е едно от първите, учещи риска от развиването на деменция и слуховите качества при индивида.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР