Учени от Университета в Манчестър излязоха с нова научна теория

...
Учени от Университета в Манчестър излязоха с нова научна теория
Коментари Харесай

Слънцето ще погълне Земята след 5 млрд. години

Учени от Университета в Манчестър излязоха с нова научна доктрина за края на света. Според тях Слънцето ще погълне Земята след 5 милиарда години.

По данни на английските астрофизици яркостта на Слънцето се усилва с 10 % на всеки 1 милиард години.

Ако човечеството не откри нов дом в Космоса, хората ще станат жертва на грамаден огнен апокалипсис, който ще изпепели планетата, считат английските учени.

Преди няколко години техни сътрудници от Съединени американски щати, Полша и Испания стигнаха до извода, че звездите, принадлежащи към фамилията на " алените колоси " " ядат " планети.

Според учените, когато се усилва температурата в ядрата на звездите, това довежда и до напредък на повърхността им, с което се унищожава стоящата най-близо до тях планета.

" Подобна орис ще сполети и някои планети от Слънчевата система. Това ще се случи след към 5 милиарда години, когато Слънцето се трансформира в червен колос и се разшири до земната орбита ", разяснява преди години Александър Волцан, професор в университета в Пенсилвания.

След своето изгаряне Слънцето ще притегли към себе си и ще унищожи намиращите се до него планетни системи. Това ще е краят и на човечеството разгласи Андрю Вандербург през 2015 година

Подробното изложение на гибелта на планетата Земя, оповестено в списание " Нейчър " (Nature), е дело на екип учени от Харвард-Смитсонския астрофизичен център на Съединени американски щати.

До стряскащите заключения астрофизикът Вандербург е достигнал след проучванията на звездата WD 1145+017 - бяло джудже, намиращо се на 570 светлинни години от Земята. Той и неговите сътрудници от дълго време са различили в атмосферата на белите джуджета тежки детайли. По-късно те са разбрали и техния генезис.

Белите джуджета идват директно от самата звезда, което значи, че те са били засмукани вътре от гравитацията, твърди специалистът.

Неговият екип е станал очевидец по какъв начин бяло джудже " гълтам " ситуирана в неговата сфера планета и разхвърля всичко, което е останало от нея, из цялата вселена. Именно тези наблюдения са предиздвикали експертите да мислят, че откакто се трансформира в червен колос, Слънцето може да изпепели прилежащите планетни орбити.

Тези, които са надалеч от слънцето, ще съумеят да се спасят, само че в изменен тип. Нептун и Плутон ще се трансфорат в каменисти обекти в космоса. Но всеички по-близки до Слънцето планети ще изгорят.

Според учените гибелта на Земята ще настъпи не по-рано от седем милиарда години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР