Учени от университета в Хонконг разработиха вид неръждаема стомана, която

...
Учени от университета в Хонконг разработиха вид неръждаема стомана, която
Коментари Харесай

Разработена е първата в света стомана, способна да унищожава коронавирус

Учени от университета в Хонконг създадоха тип неръждаема стомана, която може да убива вирусите попаднали на повърхността й. Това оповестиха от пресслужбата на университета, написа РИА Новости.

По думите на ръководителя на плана, професор Хуанг Мингсин, този резултат е реализиран чрез поправяне на химическия състав и микроструктурата на стоманата.

" Новата сплав е с по-високо наличие на мед, което й придава тези антивирусни свойства ", разясни той.

Отбелязва се, че на повърността на новия тип стомана умира освен коронавирусът SARS-CoV-2, само че и грипният вирус H1N1, както и Ешерихия коли.

Изследователите от Университета в Хонконг разясняват, че елементарната неръждаемата стомана е необятно употребена, само че тя няма антивирусни свойства. Нещо повече, коронавирусът може да живее на повърхността й до три дни.

" Това основава огромен риск от разпространяване на вируса измежду хората, които интензивно употребяват публичната инфраструктура ", означават специалистите.

" Антивирусната " стомана към този момент е допустимо да се пусне в всеобщо произвеждане, добави Хуанг Мингсин. Предвижда се от нея да бъдат създадени такива предмети, които да заменят някои от предметите, които хората допират най-често.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР