Учени от университета Джордж Вашингтон в САЩ са стигнали до

...
Учени от университета Джордж Вашингтон в САЩ са стигнали до
Коментари Харесай

Възможно ли е появата на човека да е ...случайна?

Учени от университета " Джордж Вашингтон " в Съединени американски щати са стигнали до извода, че изменението на климата не е било движеща мощ за еволюцията на индивида, както считат доста експерти. Възникването на античните хора може да е станало изцяло инцидентно, считат те. Статията е оповестена в списание " Палеобиология ".
 
Находка трансформира визията за появяването на Хомо сапиенс

Първите хора са се появили преди 2,5-2,8 млн. години, когато е имало пик на видообразуването. Счита се, че това е станало допустимо с помощта на измененията в климата. Тогава са изчезнали едни местообитания и са се появили на други места, при разнообразни условия. Това е предизвикало възникването на нови типове.
 
Кога античните хора са предпочели уседналия метод на живот?

Американските учени обаче са създали модел на еволюционното развиване на живота на Земята, като не са присъединили фактора климатични промени. Оказва се, че в процеса на еволюция типове могат а зародят изцяло инцидентно. По мащаби те могат да се преглеждат като сравними с появяването на първите хора. Изследователите настояват, че по този начин е допустимо да възникне и рода " хомо " без присъединяване на климатични промени.
 
Според тях бъдещи проучвания ще могат да оказват помощ да се схванат точните аргументи за възникването на избрани признаци у индивида, като да вземем за пример огромния мозък. По тематиката Учени с нови доказателства за еволюцията на живота на сушата Доказаха, че хората още еволюират
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР