Учени от САЩ са установили, че на коронавирус, открит за

...
Учени от САЩ са установили, че на коронавирус, открит за
Коментари Харесай

Щамът на коронавируса от Южна Африка намалява имунния отговор на ваксината с 2/3

Учени от Съединени американски щати са открили, че на ковид, открит за първи път в Южна Африка, понижава имунния отговор на организма с 2/3 , когато е имунизиран с лекарство, създадено от Pfizer и BioNTech. Според специалисти в отчет, оповестен в американското здравно списание " The New England Journal of Medicine ", това количество антитела към момента е задоволително за отбрана против болестта, породено от инфекцията, осведоми ТАСС.
В хода на проучването учените съумяха да възпроизведат генома на вирус с разновидности, открити за първи път в Южна Африка. Вирусните кафези са контрастирани с кръвни проби от 15 пациенти, които преди този момент са били имунизирани с ваксини от Pfizer и BioNTech. Проучването откри, че броят на антителата, създадени вследствие на взаимоотношение с южноафриканския вид на вируса, е намалял с 2/3 спрямо тези случаи, когато е бил употребен най-често срещаният вид на ковид. " Въпреки че не знаем точното равнище на антитела, нужни за отбрана против COVID-19, въз основа на опита ни с други ваксини, може да се твърди, че имунизацията Pfizer обезпечава релативно добра отбрана против новия вид на ковид ", цитира CNN думи на един от откривателите - шеф на Института по човешка зараза и имунитет към Тексаския университет Скот Уивър. Според него намаляването на имунния отговор с 2/3 може да се смята за „ релативно малко спрямо имунизациите против други вируси , които имат доста по-голям брой вариации на протеинова поредност от SARS-CoV-2 “. Според самия Pfizer досега не са открити доказателства, че създадената от него ваксина не обезпечава отбрана против този вид на вируса. Въпреки това, компанията увери, че при положение, че се откри вариант, против който имунизацията няма да работи, Pfizer и BioNTech ще изискат от регулаторите да одобрят обновената версия на медикамента.
 Тръмп е убеден, че и без ваксина коронавирусът ще изчезне рано или късно Тръмп е убеден, че и без ваксина коронавирусът ще изчезне рано или късно
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е убеден, че новият ковид ще изчезне, без значение дали Съединени американски щати се снабдят с ваксина или не, съобщи БГ...
През декември Администрацията по храните и медикаментите утвърди коронавирусна ваксина, създадена от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech. Медикаментът, създаден от американската компания Moderna, също е сертифициран. Тези ваксини към този момент се употребяват за ваксиниране на популацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР